2 | ||
Potrzebuje policzyć pochodną z x3− | ||
x |
(k+1)+k(k+1)(k+2) | k+1 | ||
to jak mam to zrobic zeby wyszlo mi | |||
(k+1)(k+1)(k+2) | k+2 |
cos 4x − cos 2x | ||
a) | =itg 3x | |
sin 4x − sin 2x |
sin 2x * cos 3x | ||
b) cos 2x + cos 4 x= | ||
sin x |
sin2 2x− 4 sin x | ||
a) | =tg4 x | |
sin2 2x +4 sin x − 4 |
tg x | ||
b) | =cos 2x | |
tg 2x−tg x |
−1 | ||
f(x)= | x3+x2−x+18 , ja pamietma tylko tyle ze trzeba jkaies f bis obliczyc | |
3 |
2 | ||
a) A(1,4); B(5,5); l:y = | x −6 | |
5 |
1 | ||
b) A(−4,−2); B(2,6); l:y = 1 | x −5 | |
3 |
3n + 2 | ||
lim ( | )9n+7 = e3 | |
3n + 1 |