Pochodna
Bartosz: f(x)= x*ex2−2x−3
5 gru 23:02
Janek191:
f '(x) = 1*ex2 − 2 x − 3 + x*ex2 − 2x −3*( 2 x − 2) =
5 gru 23:06
Bartosz: Korzystamy ze wzoru, a skad sie bierze pochodne z e
− tego cuda?
5 gru 23:21
Janek191:
Wzór na pochodną iloczynu funkcji.
oraz wzór
[ eg(x) ] ' = eg(x)* [ g(x)] '
5 gru 23:23
Bartosz: No o takim wzorze nie slyszalem
5 gru 23:26
Bartosz: Hmm i co z tym dalej?
5 gru 23:50
Janek191:
Wyłącz ex2 −2 x − 3 za nawias.
5 gru 23:53
Janek191:
... = ( 1 + 2 x2 −2 x)*ex2 −2 x − 3
5 gru 23:55
Bartosz: ok dz
6 gru 00:05