3cos2x | 3(cos)2 | |||
y = | = | |||
sin3x | (sinx)3 |
(3(cosx)2)'(sinx)3 − (3(cosx)2)((sinx)3)' | ||
y' = | ||
((sinx)3)2) |
6cosx * (−sinx)(sinx)3 − (3(cosx)2)(3(sinx)2 * cosx) | ||
= | ||
(sinx)6 |
−6cosxsinx(sinx)3 − 3(cosx)2 (3(sinx)2 cosx | ||
= | ||
(sinx)6 |
−6cosx(sinx)4 − 9 (cosx)3(sinx)2 | ||
= | ||
(sinx)6 |
6 cos x* ( − sin x)*sin3 x − 3 cos2 x*3 sin2 x*(− cos x) | ||
y ' = | ||
sin6 x |
−6(cosxsin2 x) − 9(cos3 x) | ||
y' = | ||
sin4 x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |