płaszczyzna zespolona
mariusz: narysuj na płaszczyźnie zespolonej :
| | 1 | |
l z+1 l < 2 cz.wspólna Re( |
| ) ≥ 1 |
| | z | |
6 gru 16:14
Jerzy:
I z + 1 I < 2 ... wnętrze koła S(−1,0) i r =
√2
| | 1 | | x | | x | |
Re( |
| ) = |
| i |
| ≥ 1 ⇔ x2 + y2 − x ≥ 0 |
| | z | | x2 + y2 | | x2 +y2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
⇔ (x − |
| )2 + y2 ≤ |
| koło S( |
| ,0) r = |
| |
| | 2 | | 4 | | 2 | | 2 | |
6 gru 16:30
Jerzy:
tam powinno być: x2 + y2 − x ≤ 0
6 gru 16:31
mariusz: a w l z +1 l nie bedzie tak :
√(x+1)2+y2<2 2
(x+1)2+y2< 4 S(−1,0) r=2?
6 gru 17:00
J:
tak.... r = 2
6 gru 17:29