Proszę o pomoc
nana: Proszę o pomoc
Zbadaj ciągłość funkcji (wyznaczyć punkty nieciągłości, jeśli funkcja jest nieciągła)
f(x)=nawias x5−4x4+4x3+4x2−16x+16 / x4−4x3+7x2−12x+12 x= (nie równa się) 2
5/16 x=2
5 gru 20:51
sushi_gg6397228:
przeciez tego nie da sie czytać
policz M.Z. w mianowniku
5 gru 20:59
nana: co jeżeli mianownik =0?
5 gru 21:04
sushi_gg6397228:
punkty podejrzane o nieciągłość
5 gru 21:06
nana: co dalej w takim wypadku?
5 gru 21:09
sushi_gg6397228:
sprawdzic z definicji ciaglosc
5 gru 21:11
Janek191:
| | x5 − 4 x4 +4 x3 + 4 x2 − 16 x + 16 | |
f(x) = |
| |
| | x4 − 4 x3 + 7 x2 −12 x + 12 | |
5 gru 21:14
nana: okey, dziękuję za pomoc
5 gru 21:15