matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
WE:
oblicz pochodną: f(x)= x
a
r
c
s
i
n
x
6 gru 13:17
Jerzy:
f'(x) = x
arcsinx
(arcsinx*lnx)' = ... i licz dalej
6 gru 13:20
WE:
a możesz napisać z jakich wzorów korzystałeś?
6 gru 13:31
Jerzy:
f(x) = e
lnx
arcsinx
= e
arcsinx*lnx
6 gru 13:37