matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz siodmy wyraz ciagu a_n
Psotks1990:
Którego suma n początkowych wyrazow określana jest wzorem S
n
=2
n
2
−4
x
+1
5 gru 11:30
PW:
Po prostu a
7
= S
7
− S
6
5 gru 11:41
Janek191:
S
n
= 2 n
2
− 4 n + 1
5 gru 15:23