(lnx^x) Oblicz pochodna
Michał: (lnxx)
Oblicz pochodna
6 gru 14:56
Kacper:
Własnej pracy trochę.
6 gru 14:58
Michał: mam exlnlnx tylko niewiem co dalej
6 gru 14:58
Michał: pomoze ktos?
6 gru 15:01
azeta: zauważ, że logabc=clogab
6 gru 15:02
lol:
najlepiej czekaj na gotowca...
6 gru 15:03
Michał: a ja tutaj wziołem wzór na ab = eblna
6 gru 15:04
Jerzy:
f'(x) = lnxx(x*lnx)' = lnxx(lnx + 1)
6 gru 15:13
azeta: ale skoro mamy lnxx=xlnx to nie lepiej nam to policzyć jako pochodną iloczynu funkcji?
6 gru 15:13
Jerzy:
jasne ,moja pomyłka ... f'(x) = lnx + 1
6 gru 15:16
Michał: lnxx(lnx+1) to jest juz wynik?
6 gru 15:17