płaszczyzna
dispi: Pokazać, że równania parametryczne:
x = 3 − t + 2s,
y = −1 + t,
z = 2 + t − 3s
(t, s ∈ R),
x = 4 + 3t + 3s,
y = t − s,
z = − 2t − 4s
(t, s ∈ R)
przedstawiają tę samą płaszczyznę.
mam
A=(3;−1;2)
v→=[−1;1;1]
u→=[2;0;−3]
i dla drugiego
B=(4;0;0)
w→=[3;1;−2]
z→=[3;−1;−4]
i co dalej z tym zrobić?
5 gru 19:23
Mila:
Nie przedstawiają, czy dobrze przepisałaś treść?
?
5 gru 20:44
Mila:
Oblicz iloczyny wektorowe i napisz w obu przypadkach równania ogólne płaszczyzn.
Jeżeli są równoległe i mają punkt wspólny to pokrywają się.
Jeżeli wektory normalne nie są równoległe to są te płaszczyzny różne.
5 gru 21:13
5 gru 21:16