matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szukanie bijekcji z A na B.
Alakazam:
Dla danych zbiorów A, B udowodnij, że ∣A∣ = ∣B∣ znajdując bijekcję z A na B lub B na A a) A = N, B = N ∪ {π, 2π} b) A = (0, 4), B = (0, 1] c) A = N, B = N × N,
5 gru 15:49