MATEMATYKA
Gabrysia: Zadanie 5.
Rzucamy dwa razy symetryczną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania
a) parzystej liczby oczek w pierwszym rzucie;
b) sumy oczek równej 5.
5 gru 16:50
sushi_gg6397228:
policz Ω
a) wypisz zdarzenia
b) wypisz zdarzenia
5 gru 16:51
J:
IΩI = 36
IAI = 3
IBI = 4
5 gru 16:57
Gabrysia: a jak mam wypisac
5 gru 17:06
sushi_gg6397228:
a) (2,1) (2,2) .... (4,1) ,,,
b) suma = 5 (1,4) ,...
5 gru 17:07
Gabrysia: mozesz mi całe zadanie rozwiazac była bym wdzieczna
5 gru 17:10
J:
sorry..
a) (2,1) ) (2,2) (2,3) ....itd
(4,2) (4,2) (4,4) ......
(6,1) (6,2) (6,4)....
razem 18 zdarzeń
5 gru 17:10
sushi_gg6397228:
a) wypisz pary liczb, aby pierwsza była parzysta, a druga jest dowolna −−> to potrafi zrobić 10
latek
więc się trochę wysil−−> to nie boli
zapisz te pary
5 gru 17:11
5 gru 17:13