rzucamy kostką
radam: proszę o wskazówkę.
rzucamy 100 razy kostka do gry, znalezc prawdopodobieństwo ze suma wyrzuconych oczek będzie
większa od 380.
Jakiego tw. użyć? Lindeberga−Levy'go? skąd wytrzasnąć odchylenie i E(x) ?
5 gru 19:46
sushi_gg6397228:
Bernoulii
5 gru 19:49
radam: jakie p i q?
5 gru 19:53
sushi_gg6397228:
EX= x1*p1 + x2*p2+ ..+ x6*p6=...
EX2= x12*p1+...+x62*p6=..
VaR = ....
5 gru 20:02
radam: nie rozumiem
5 gru 20:12
sushi_gg6397228:
przeczytaj twierdzenie L−L
5 gru 20:17
radam: nic z niego nie wynika
5 gru 20:25
sushi_gg6397228:
Xi rzut kostka, wiec masz dane prawdopodobieństwa i co wypadnie
5 gru 20:26