matematyka
Gabrysia: A i B są zdarzeniami losowymi takimi, że P(A)=0,5, P(B’)=0,3, P(AB)=0,6. Oblicz P(AB).
5 gru 16:50
sushi_gg6397228:
wzory znasz ?
5 gru 16:51
Gabrysia: no nie
5 gru 17:04
Gabrysia: nie pamietam
5 gru 17:04
Gabrysia: pomozesz
5 gru 17:04
5 gru 17:06
Gabrysia: rozwiazesz mi
5 gru 17:07
sushi_gg6397228:
P(B)+ P(B')=1 podstawić liczby i wyliczysz P(B)
5 gru 17:12
Gabrysia: ale tam jest a i b to nie wiem
5 gru 17:16
misiak: P(B)+P(B ')=1 i P(B ')=0,3 Oblicz P(B).
5 gru 17:18
sushi_gg6397228:
drugi wzor od dołu, zapisałem w innej postaci
P(AB)=0,6. Oblicz P(AB). zapisz to porzadnie, bo te krzaczki niewiele mowia
∩ ∪ masz na przycisku inne
5 gru 17:19
Gabrysia: P(A)=0,5, P(B’)=0,3, P(A∪B)=0,6. Oblicz P(A∩B)
5 gru 17:22
misiak: Oblicz P(B) ...17.18
5 gru 17:24
Gabrysia: ale jak ja niewiem ja nie kumata z matmy
5 gru 17:25
misiak: P(B)+ P(B ')=1 i P(B ')=0,3
oblicz P(B)
5 gru 17:44