matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Małgosia:
Pochodne funkcji: f(x)=arctgx
1
f(x)' =
x
2
+1
Potrzebuje policzyć f(x)'' i f(x)'''
1
Doszłam do tego: f(x)'= 1*
chciałam to podstawić do wzoru, ale nie wiem jak
x
2
+1
policzyć pochodną z ułamka. Moglibyście mnie naprowadzić?
6 gru 17:56
ICSP:
f
f'g − fg'
[
]' =
g
g
2
6 gru 17:57