Znajdź różnicę ciągu.
Rose: W ciągu arytmetycznym (an) pierwszy wyraz równy jest −3 oraz a145=2157. Oblicz różnicę ciągu.
5 gru 19:44
sushi_gg6397228:
rozpisz
a145=....
5 gru 19:46
Eta:
| | a145−a1 | |
r= |
| =............ =15 |
| | 145−1 | |
5 gru 19:54
Rose: Potrzebuje dokładnych obliczeń
5 gru 20:49
Eta:
Już bardziej dokładnych niż podałam ,to nie ma

wystarczy podstawić dane z zadania:
| | 2157−(−3) | | 2060 | |
r= |
| = |
| = 15 |
| | 145−1 | | 144 | |
i po b
ólu
5 gru 20:53
Janek191:
| | 2 157 − (−3) | | 2 160 | |
r = |
| = |
| =15 |
| | 145 − 1 | | 144 | |
5 gru 20:53
Rose: Dzięki
5 gru 21:00
Eta:
Janek co wczoraj obiecywałeś?
5 gru 21:02
Eta:
| | 2160 | |
W liczniku u mnie jest chochlik ... ma być |
| |
| | 144 | |
5 gru 21:05
Janek191:
5 gru 21:26