przekształecenie wzoru
★: | | g • t2 | |
h = sinα • v0 • t − |
| |
| | 2 | |
5 gru 12:36
★: jak wyznaczyć t?
5 gru 12:36
Jerzy:
| g | |
| t2 − sinαv0t + h = 0 ( równanie kwadratowe ) |
| 2 | |
5 gru 12:39
Jerzy:
dla przypomnienia:
| | 1 | |
[tg3(f(x)]' = 3*tg2(fx)* |
| *f'(x) |
| | (cos2(f(x)) | |
5 gru 12:45
Jerzy:
ostatni post dotyczy innego zadania
5 gru 12:50
daras: Jeżeli jest to rzut ukośny, to czas możesz prościej wyznaczyć ze wzoru na ruch w poziomie:
| | Z | |
Z = t Vocosα ⇒ t = |
| , |
| | Vo cosα | |
a czas wznoszenia = czasowi spadania czyli
| | t | | Z | |
szukany czas z pierwszego postu t' = tw = ts = |
| = |
| |
| | 2 | | 2Vo cosα | |
5 gru 14:09
★: dziękuje bardzo za podpowiedzi. i tak to jest rzut ukośny. jeszcze raz dzięki wielkie
5 gru 15:14