pochodne
Paulina: Rozwiązałam pochodną ale nie wiem czy dobrze:
y =
√2x − sin2x
| | 1 | |
y' = (√2x − sin2x)' = |
| * (2x−sin2x)' = |
| | 2√2x − sin2x | |
| | 1 | |
= |
| * [(2x)' − (sin2x)'] = |
| | 2√2x − sin2x | |
| | 1 | | 1 | |
= |
| * [2 − (cos2x * 2)] = |
| * [2−2cos2x] |
| | 2√2x − sin2x | | 2√2x − sin2x | |
może ktoś sprawdzić i ewentualnie powiedziec co zle zrobilam?
bardzo dziekuje za kazda odpowiedz
5 gru 21:20
Janek191:
Napisać w ułamku i skrócić przez 2
5 gru 21:22
sushi_gg6397228:
zapisac na jednym ułamku, 2 w liczniku przed nawias i do skrócenia
5 gru 21:22
Paulina: dziękuje bardzo
5 gru 21:23