matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z indukcji
pola:
jesli mam takie coś:
(k+1)+k(k+1)(k+2)
k+1
to jak mam to zrobic zeby wyszlo mi
(k+1)(k+1)(k+2)
k+2
6 gru 15:43
ICSP:
Licznik: (k+1) + k(k+1)(k+2) = (k+1)[ 1 + k(k + 2)] = (k + 1)(k
2
+ 2k + 1) = (k + 1)
3
6 gru 15:45