proszę o sprawdzenie
Natalia: proszę o sprawdzenie ;
dane są zbiory A={x∊N; x≤6}, B={x∊C; −2≤x≤5}. Wypisz elementy zbiorów, a nastepnie wykonaj
działania na zbiorach A w sumie z B, A/B, B/A, A część wspólna z B
zbiór A{−∞,6}
zbiór B{−2,−1,0,1,2,3,4,5}
A w sumie z b = {−∞,6}
część wspolna {4,3,2,1,0,−1,−2}
A/B {−∞,6}
B/A{−2,−1,0,1,2,3,4,5}
6 gru 12:33
sushi_gg6397228:
A= to sa same liczby naturalne
zb, B ok
6 gru 12:34
Natalia: czyli zbiór A będzie {1,2,3,4,5,6} ?
6 gru 12:37
Jerzy:
zabrakłoby Ci życia, aby wypisać elementy zbioru A
tylko suma jest dobrze
6 gru 12:38
Natalia: więc jak ogarnać to zadanie

proszę o pomoc
6 gru 12:39
Jerzy:
teraz widzę,że A to zbiór liczb naturalnych i masz dobry zbiór A
6 gru 12:40
Natalia: i bez 0 tak?
6 gru 12:40
Jerzy:
A◯B ... poszukaj elementy wspólne
6 gru 12:41
Natalia: w zbiorze A nie będzie 0 ?
6 gru 12:41
Jerzy:
kwestia 0 jest sprawą umowną .... przyjmij,że nie należy do A
6 gru 12:42
Natalia: A/B to {6}
B/A to { −2,−1,0}
6 gru 12:43
Jerzy:
tak
6 gru 12:45
Natalia: dziękuję
6 gru 12:46