Udowodnij, że czworokąt BCDE jest trapezem
help me: Dwie proste odcinaja na ramionach kąta odcinki o dlugościach |AB|=4 |BC|=2,5 |AE|= 4,8 |ED| =
3. Udowodnij, że czworokąt BCDE jest trapezem.
Nie mam pojęcia jak to nawet narysować. Proszę o pomoc.
5 gru 22:48
Tadeusz:
... wykażesz proporcję ...to wykażesz równoległość i to na tyle
5 gru 23:04
help me: Proszę o większą pomoc ;0
6 gru 16:13
Mila:
| 4.8 | | 3 | |
| = |
| ⇔Na podstawie tw. odwrotnego do tw. Talesa, że : |
| 4 | | 2.5 | |
EB||DC⇔
czworokąt BCDE jest trapezem.
6 gru 16:50
help me: Dziękuję
6 gru 16:59
Mila:
6 gru 17:18