f. wymierna
kubist: Witam. Rownanie w,ktorym nalezy wyznaczyc dziedzine ( zamieniam na wielomian i,jak wyznaczyc
miejsca serowe !?) f(x)=−36x − 4*6x−5 . Prosze o pomoc
6 gru 08:54
Kacper: Podstaw np. w miejsce 6x zmienną t.
6 gru 09:20
kubist: Podstawilem: F(x)=−t6−4t−5 I az potega 6 rozkladam hornerem,I,sie,nie da !?
6 gru 09:26
sushi_gg6397228:
źle
6 gru 09:36
kubist: Niby podstawiam −1 i jest miejsc. Zerowym. Ale hornerem chyba gdzies popelniam blad. Mógłby kto
to rozłożyć ? Proszę,
6 gru 09:36
kubist: Kurwa 62 ja jebie
6 gru 09:37
sushi_gg6397228:
36x= 6x*6x
6 gru 09:37
kubist: Rozkmi,iam co nie tak a potęgować nie umiem haha dzieki wszystkim
6 gru 09:38