tożsamości trygonometryczne
lepus: Sprawdź, czy równość jest tożsamością trygonometryczną:
| | cos 4x − cos 2x | |
a) |
| =itg 3x |
| | sin 4x − sin 2x | |
| | sin 2x * cos 3x | |
b) cos 2x + cos 4 x= |
| |
| | sin x | |
5 gru 23:11
Eta:
| | 2sin(3x)*sin(x) | | sin(3x) | |
a)L= |
| = |
| = tg(3x)=P |
| | 2cos(3x)*sin(x) | | cos(3x) | |
L=P
| | 2sin(x)*cos(x)* cos(3x) | |
b) L= 2cos(3x)*cosx , P= |
| =2cos(3x)*cos(x) |
| | sin(x) | |
L=P
5 gru 23:26
6 gru 00:25
Benny: mało
6 gru 00:25
Eta:
Spada "poziom kultury" u przyszłych maturzystów

Dzięki
Benny
6 gru 00:46
Benny: Brakuje mi zadanek "typowej"
Ety. Może dobrym pomysłem byłyby dowody dla maturzystów. Dwa
zadanka na tydzień. Może masz coś ładnego na poziom wyżej?
6 gru 01:15