ola: Jeśli ma ktoś czas to spróbujcie mi to rozwiązać Napisz równanie prostej równoległej do prostej y=2x-7 i przechodzącej przez A (4,1)
Misiek.: w trójkącie prostokątnym przyprostokątne mają dł. 2 cm + 4cm a jeden z kątów ostrych ma miarę alfa. oblicz sin alfa. i coc alfa. jeśli mógł bi mi ktoś to rozwiązać był bym
jarro223: z talii 52 kart wyciągamy jedna nie oglądając jej, a następnie jeszcze jedną. Obliczyc prawdopodobieństwo ze za drugim razem otrzymamy pika. (prawdopodobieństwo całkowite)
Sabina: Niech ktoś mi to sprawdzi!
ewelina BLAGA POMOZCIE TO NA JUTRO!!!!!!!!!!!: mam takie zadanie: 1) wyznacz liczne n wyrazów ciagu arytmetycznego majac dane: a) Sn=420; a1=7; r=3
Ania: √(7x+1)2 </=13 (mniejsze bądź równe) Czy to można normalnie skrócić kwadrat z pierwiastkiem
Barcik: Witam !Mam problem jeżeli ktoś może , Proszę Pole trójkąta jest równe 77cm. Wysokość trójkąta jest o 3cm dłuższa od długości boku , na który jest poprowadzona . Oblicz
Mateo_GK: mam takie zadanie: 1) wyznacz liczne n wyrazów ciagu arytmetycznego majac dane: a) Sn=420; a1=7; r=3
kasia: dla jakich liczb a i b 1 jest 2krotnym pierwiastkiem wielomianu W(x)= ax4 + bx3 + 1?
malutka: obliczycie? a) 734 * 3√75 b) 240*420
monia mmm: dla jakich wartości,,m" prosta będąca wykresem funkcji y= (2m+1)x+3m-2 a)przecina oś y w punkcie o rzędnej dodatniej
Kristooophhhhh: log2 5 = a Wyznacz: log25 8 Męczą tymi logarytmami czarną magią pomożcie
PLISss!: W urnie znajduja sie kule z kolejnymi liczbami 10,11,12,13...50, przy czym kul z liczba 10 jets 10, z liczba 11 jest 11.... z liczba 50 jest 50.../ z urny tej losujemy jedna
pati: rozwiąż nierówność x2+6x-7≤0
Ania: jak obliczyć przedział zbieżności szeregu potęgowego dla : ∞ n+1 4n
karmnik: Oblicz granicę:
Sabina: Dane są wielomiany : P(x)=6-7x+9x2, Q(x)=2+4x2-6x3, R(x)=-1+3x+4x2
Mika: http://img300.imageshack.us/img300/1623/skanowanie0001el2.jpg help to z wykesem funkci, nie moge sobie z nawiasami przedzialow poradzic
ewcia:
lidka: dla jakiej liczby a liczba x=-7 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=(3-a)x+7. jeśli ktoś potrafi to rozwiązać to niech pomoże
4 klasa: jak zapisać rozwiązanie tego zadania odpowiednie dla 4 klasy po podwórku biegały kury i kroliki, było 16 głów i 44 nogi. ile było kur ilr królików
4 klasa: Potrzebuję rozwiązania odpowiedniego dla 4 klasy SP --> opiekun miał 12 zwierzakow, dla pieskow dawał 4 kawałki mięsa, dla kotkow 3 kawałki mięsa; łącznie rozdał 40
PLISss!: poel pow calkowitej prawidlowego ostroslupa trojkatnego rowna sie 144 √3, a jego pole pow bocznej = 96 √3 . oblicz objetosC!
matis: poel pow calkowitej prawidlowego ostroslupa trojkatnego rowna sie 144 √3, a jego pole pow bocznej = 96 {3} . oblicz objetosC!
Kinga: jak mam zbadać trójmian kwadratowy y=2x2+2x-4 jak p mi wychodzi -1/2 a q=-4, OY(0,-4) a x0=-1/2 przecież tego się nie da narysować bo nie będzie paraboli a moze ja się w
Sabina: wykonaj dzielenie wielomianu : (6x3+13x2+4x-3) : (2x+3)
Ola: mam problem z zadaniem mam znaleźć najmniejszą wartość w danym przedziale
kasia: pomóżcie.! rozwiąż nierówność. a) x2+6x-7≤0 b) (x+3)≤2 c) (x-2)>3
Agi: Na pewnej kulistej planecie doba trwa T=3h, a ciała nic nie ważą (nie wywierają nacisku na podłoże ani nie unoszą się do góry).Oblicz średnią gęstość tej planety. Stała
Beata: Mam zbadac zbieznosc szeregu: ∞
Sabina: wykonaj dzielenie wielomianów : (x4+5x3+x2+5x) : (x+5)
Kasia: mam 80m. bieżącej siatki ogrodzeniowej.Chcemy ogrodzić prostokątny ogródek o jak największej powierzchni.Jakie wymiary powinien mieć ten ogródek jeśli nie trzeba
Mynia : http://www.iv-lo.tarnow.pl/~lkubien/leszek/matura/test2/test2.html - wie ktoś jak zrobić zadanie 12 rozszerzone ?
pomocy: liczba dwa jest pierwiastkiem wielomianu w(x)=x3-x2+mx+12. Oblicz pozostałe pierwiastki tego wielomianu.
Mała: Witam Nie wiem jak zbadać czy w przedziale (4,+∞) instnieja punkty skupienia zbioru: 3n+1
sosna: w(x)=-x3+2x2-3x+2
homie: w biegu na 100m wzieło udział 5 zawodników. Na ile sposobów mogą oni dobiec do mety, jeśli założymy że nie znajdą sie na niej jednoczesnie.
+Justyna: mugł by to ktoś obliczyć pllis a) 734*3√75 b) 240*420
Bogusia: (2x-1)3
karmnik: A tu co trzebaby było zrobić
zdesperowana : Liczbą palindromiczną nazywamy liczbę naturalną, która czytana z prawej do lewej lub z lewej do prawej strony daje tę samą liczbę np. 5225. Udowodnij, że liczba czterocyfrowa
szczuurek: Mleko ma być rozlewane do prostopadłościennych opakowań o pojemności 2 litrow w których stosunek długości sąsiednich krawędzi podstaw wynosi 1:2. Jak dobrać wymiary opakowania,
zdesperowana: log2 5= a . Wyznacz log25 8
Wydi: Rozwiąż nierówność √x2-6x+9+√x2≤10
Cameron XD: Było już takie zadanko chyba, ale ja poproszę jeszcze raz bo niebyt rozumiem, a mam niedługo decydujące zaliczenie...
karmnik: Granica: 2n+5n
sliwi: przyprostokątne trójkąta prostokątnego mają długości 15cm i 20cm.Jaką długość ma promień okręgu opisanego na tym trójkącie?
+Justyna: dla jakiej liczby a liczba x=-7 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=(3-a)x+7 . może ktoś rozwjązać?
Koczka: zadanie : Napisz równania stycznych do okręgu "o" i przechodzących przez punkt "A", jeśli:
Luki: Znajdź wszystkie liczby dwucyfrowe takie że po wpisaniu liczby 5 miedzy cyfry każdej z nich otrzymujemy liczbę 11x większa
Wydi: √2+√3*√2+√2+√3*√2+√2+√2+√3*√2-√2+√2+√3=1
Marzena: Oblicz: x2 + y2 + z2 – xyz , gdy x = 999 1/999 , y = 1000 1/1000, z = 999000 1/999000 ,
+Justyna: wyznacz najmniejszą wartość funkcji kwadratowej f(x)=x2+4x-3 w przedziale <0,3>
Ajna: Jak to obliczyć: 0,5(n(n-3))=90
ddd:
Maciej: Obliczyć długość promienia kuli opisanej na ostrosłupie prawidłowym sześciokątnym o wysokości równej 3 i krawędzi podstawy długości 1.
Maciej: Ostrosłup prawidłowy czworokątny przecięto płaszczyzną przechodzącą przez wierzchołek ostrosłupa i środki dwóch sąsiednich krawędzi podstawy.
altaeir: Dla jakich wartości parametrów a, b wielomian W(x) jest podzielny przez wielomian P(x),jeśli:
karmnik: Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc z taką granicą: (n3+5n-1)2007
Jola: W graniastosłupie prawidłowym czworokątmnym, przekątna graniastosłupa tworzy z płaszczyzną podstawy kąt 30 stopni. Oblicz Pole całkowite i objętość tego
altaeir: Dla jakich wartości parametru m reszta z dzielenia W(x) = m2x6 - 8x3 + 5m przez dwumian (x+1) jest równa 2?Dla jakich będzie większa od 3?
Agusia :(: Pan Kowalski na zakup nowego zamochodu zaciągnał kredyt w wysokości 40000 zł na okres 6 lat, przy oprocentowaniu rocznym 12%. Oblicz:
Magda: znajdz pkt stały funkcji:
snopowiązałka: Jak to zostało przekształcone
Eta: Basia! zerknij do "alojzy" !
OLA.: napisz równanie prostej prostopadłej do prostej 4x-y+3=0 i przechodzącej przez P(3,2)
OLA.: 1) napisz równanie prostej równoległej do prostej y=2x-7 i przechodzącej przez A(4,1)
Kasia: Mamy 80m. bieżącej siatki ogrodzeniowej.Chcemy ogrodzić prostokątny ogródek o jak największej powierzchni.Jakie wymiary powinien mieć ten ogródek jeśli nie trzeba
altaeir: Reszta z dzielenia wielomianu W(x) przez wielomian P(x) = x3 - 1 jest trójmian kwadratowy R(x) = 2x2 - 3x - 1.Wyznacz resztę z dzielenia tego wielomianu przez dwumian
MASAKRA: Wyznacz dziedzinę naturalną:
Magda: znajdz miejsce zerowe funkcji:
knt: Dobrze rozumuje? Udowodnij, że jeżeli ciąg liczb dodatnich tworzy ciąg geometryczny,
MARIUSZ: stosując wzory skróconego mnożenia rozłóż na czynniki wyrażenia 1-a2+2ab-b2
Piotrek: trzeba mi jeszcze cos 5/4π i tg 765stopni
Agi: Na jakiej wysokości nad powierzchnią Ziemi przyśpieszenie grawitacyjne jest równe połowie przyśpieszenia grawitacyjnego na powierzchni ziemi
rychu: Udowodnij, ze sin x cos x + tg x = tg x (cos2x + 1)
bajo: wiedzac, że sin=1/2 oblicz wartosci pozostałych funkcji trygonometrycznych
altaeir: Wielomian W(x) przy dzieleniu przez dwumiany (x - 2), (x + 4) daje reszty odpowiednio równe -3 oraz -51.Wyznacz resztę z dzielenia wielomianu W(x) przez wielomian P(x) = x3
tomas: jak obliczyc sinus 225 stopni
Piotrek: Rozwiąż równanie : 2x4 - 8x3 + 6x2
Piotrek: jak obliczyc sin225 stopni
buli: W( x ) = x3 - 2x2 - 2x + 4
aga: iloraz ciągu geometrycznego (an) jest równy q.Oblicz an jeśli: a1=2/3 q=1/2 n=6
alojzy: proszę o pomoc- Ile jest liczb naturalnych trzycyfrowych,w których cyfra dziesiątek jest o 2 większa od cyfry jedności?
Basia: do Ety
Ania12: 2+5+8+...+77 4+11+18+...+193
Ania: W(x)=(x-2)(x2-9) W(x)=(x2-4x+4)(x+1)
Madzia: witam potrzebuje pomocy przy takim o to przykladzie log1/32 x-9=0
akar: POMÓŻCIE:Mam jeszcze jedno zadanko: W procesie produkcyjnym na stanowisku A powstaje 2% braków, na
Barcik: DziękiWielkie Eta za zadanie z trójkątem
zyga: Nie daje rady tego policzyc
JoK: Potrzebuję wzór który będzie "działał" dla kilkunastu pierwszych liczb naturalnych, a dla następnych już się popsuje. Takie coś jak wzór na liczby pierwsze, czyli n2+n+41...
Eta: p. Jakub! Basia!Anmario! jak jesteście zerknijcie na zadanie "patryk"