Wydi: √2+√3*
√2+√2+√3*
√2+√2+√2+√3*
√2-√2+√2+√3=1
zastanawiam się czy w 2 ostatnich wyrażeniach nie trzeba zastosować wzorów skróconego
mnożenia...
8 sty 18:28
Wydi: Niech ktoś to udowodni...
8 sty 18:49
Eta:
Wydi nie mogę rozszyfrować!
tam jest pierw i pod nim pierw z
√2 +√3
czyli pod dużym ? ten co Ci napisałam?
czy pod dużym tylko tak 2 +
√3
napisz mi to
8 sty 19:00
Basia:
trzeba
= √(2+√3)*√(2+√2 + √3) * √ 4 - 2 - √2 +√3
= √2+√3*√2 + √2 +√3 * √2 - √2+√3 = i to samo dla 2 i 3
= √2 + √3 * √ 4 - 2 -√3 =
= √2 + √3 * √2 - √3 = i jeszcze raz
√4 -3 =1
8 sty 19:00
Basia:
Wydi dobrze pisał, tu niestety tego nie widać
w 2, 3 i 4 te pierwiastki "pod pierwiastkiem" idą do końca
próbowałam to napisać, ale efekt jest taki jak u Wydi, mimo, że napisane prawidłowo
8 sty 19:03
Basia:
pod 2 jest 2+√2 + √3 ale jak to jeszcze raz wrzucisz pod √ nie wiadomo dlaczego
pierwiastek się urywa
tak samo pod 3 i 4
taka mądra jestem, bo dziecko mi niedawno kazało to rozwiązywać
8 sty 19:05
Basia:
Eta mogłabyś napisać o tym do Jakuba ?
Umieram z głodu, to raz. "jednego z dziesięciu" namiętnie ogladam to dwa. Do sklepu muszę
skoczyć to trzy.
Na razie
8 sty 19:07
Eta: Właśnie tak chciałam napisać! i też mi ginął ten drugi

i dlatego nie widać co ma być!
Aaaaaaa! Moje dziecko!... już dawno szkołe skończyło!

i teraz "męczy" studentów! (tzn. męczyło!bo teraz bawi moje wnusie!
8 sty 19:09
Wydi: Super
8 sty 19:37
Basia:
dziecko nie całkiem moje; moje już też całkiem dorosłe;
8 sty 19:39