matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rychu:
Udowodnij, ze sin x cos x + tg x = tg x (cos
2
x + 1)
8 sty 16:09
Basia:
L = sinxcosx + sinx/cosx = ( sinxcos
2
x +sinx) /cosx = sinx(cos
2
x+1) / cosx = tgx*(cos
2
+1) = P
8 sty 16:51