matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lidka:
dla jakiej liczby a liczba x=-7 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=(3-a)x+7. jeśli ktoś potrafi to rozwiązać to niech pomoże
8 sty 20:37
adm:
f(-7)=0⇔(3-a)*(-7)+7=0⇔-14+7a=0⇔a=2
8 sty 20:42
Eta:
Już to liczyłam
8 sty 20:43