Kasia: mam 80m. bieżącej siatki ogrodzeniowej.Chcemy ogrodzić prostokątny ogródek o jak
największej powierzchni.Jakie wymiary powinien mieć ten ogródek jeśli nie trzeba
ogrodzić odcinka 4cm. na jednym z boków.Pomocy
8 sty 19:47
Eta:
Chyba 4 m ? a nie 4 cm ?
8 sty 19:50
Basia:
2a + 2b - 4 =80
a + b -2 =40
b = 42 - a
P = a*b = a(42 -a) a>0 i a<42
no i trzeba zanleźć wartość największą funkcji P(a) = a(42-a)
potrafisz ?
8 sty 19:52
Kasia: to były 4m.sory za pomyłkę proszę o całe rozwiązanie bo ja nie czaję tego
8 sty 19:55