matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pati:
rozwiąż nierówność x
2
+6x-7≤0
8 sty 20:56
kika:
policz deltę Δ= 36 +28= 64
√
Δ
=8 x
1
= (-6+8)/2= 1 x
2
=( -6 -8)/2= - 7 (x-1)(x+7)≤0 <=> x€ < - 7, 1>
8 sty 20:59