karmnik: Granica:
2n+5n
an= ----------------
3n+4n
i to wszystko pod pierwiastkiem n-tego stopnia.
8 sty 18:42
Eta:
Lim = 5/4
8 sty 18:45
karmnik: to to je tez wiem
8 sty 18:48
Eta:
Dawać!?
8 sty 18:49
karmnik: nie, juz wiem

zamotałem się
8 sty 18:50
Eta:
Proszę tak!
wyłączamy przed znak pierwiastka w liczniku 5n
a w mianowniku 4n
5 n√ 2n/5n +1
an=---- * ---------------- bo n√5n = 5
4 n√ 3n/5n +1 n√4n = 4
limL/M = (5*1)/(4*1 ) wiesz już ?
czyli lim L/M = 5/4 L --- to licznik M --- mianownik
n→∞
8 sty 18:55
Eta:
Nooo! już napisałam!:0 nie wiedząc,że się "odmotałeś" ?
8 sty 18:56
karmnik: wogóle jaki wstyd, takie proste zadanie. zaniemogłem na chwilkę po prostu
8 sty 18:59
Eta:
Eeeeeee tam! jaki wstyd? w.... "wstyd to żonę zdradzać "

i" niektórzy "sie nie wstydzą

8 sty 19:01
karmnik: hehe dokladnie
8 sty 19:03