ewelina BLAGA POMOZCIE TO NA JUTRO!!!!!!!!!!!: mam takie zadanie: 1) wyznacz liczne n wyrazów ciagu arytmetycznego majac dane:
a) Sn=420; a1=7; r=3
i mam takie wzory an= a1+ (n-1) razy r
i a1+an
Sn= ---------- *n
2
b) Sn= 204; r= 6; an=49
c) Sn= 578; a1=58; r= -3
d) Sn= 456 r= -12; an=15
2) Wyznacz roznice r wyrazow ciagu arytmetycznego majac dane:
a) Sn= 518; a1= 50; n=14
b)Sn=728; n=16; an= 63
c)Sn= 1675, n=25, an= 1
d)Sn=2241, n=27, an= 148
3) znajdz sumę
a) wszystkich liczb całkowitych od 0 do 150 włącznie
b)wszystkich liczb parzystych od 0 do 150 włącznie
c) wszystkich liczb nieparzystych od 0 do 150 włącznie
4) suma dwoch pierwszych wyrazow ciagu arytmetycznego rowna sie 27 suma dwoch ostatnich
wyrazow wynosi 105 , a siodmy wyraz wynosi 30, Znajdz pierwszy wyraz i liczbe wyrazow
tego ciagu czyli an
5) Pierwszy wyraz ciagu arytmetycznego i pierwszy wyraz ciagu geometrycznego rowna sie
8. Drugie wyrazy tych ciagow tez sa rowne. Jakie moga byc te ciagi, jes;li trzeci
25
wyraz ciagu geometrycznego stanowi ------ trzeciego wyrazu
16
ciagu arytmetycznego

6) dla jakich wartosci x liczby: x
2 + 1,5x - 2,2x
2+x+1 tworza ( w podanej kolejnosci )
ciag arytmetyczny
prosze zrobcie mi wszystko co potradficie po kolei blagam


ZROBCIE PROSZE
8 sty 21:47
8 sty 21:48
karmnik: Na szczęśćie tylko próbna, bo tak tak się będziesz uczyć do matury właściwej, to ciężko
będzie o dobry wynik. Tym bardziej jak ktoś będzie Ci rozwiązywał zadania, a nie ty sam.
Tuta obok masz pięknie opracowane zadania z ciągami, wystarczy zerknąć i spróbować
samemu.
8 sty 21:50
ewelina BLAGA POMOZCIE TO NA JUTRO!!!!!!!!!!!: niestety nie na probna mature tylko to mam zadania zadane przez nauczyciela n ajutro
8 sty 21:51
ewelina BLAGA POMOZCIE TO NA JUTRO!!!!!!!!!!!: a nie dam rady sama
8 sty 21:51
Basia:
Karmnik ! A Ty nigdy o nic nie pytasz ?
8 sty 21:53
ewelina : błągam zrobie mi to zebym to tylko mogla przepisac bbagam
8 sty 21:57
ewelina : zrobcie*
8 sty 21:57
ewelina : nie dam rady tego zrobic chocbyscie tylko wzory podali pls zrobcie mi błagam kady
przyklad kazde zadani MOJE GG 12617505
ZROBICIE

POMOZECIE

?
8 sty 21:58
Eta: Na kiedy Ci potrzebne? bo teraz nie bardzo mogę> późna nocą moze być!
8 sty 22:01
ewelina : NPISZCIE CZY ZROBICIE PROSZE.....
8 sty 22:04
ewelina : na jutro
8 sty 22:09
Eta:
Zrobimy na bank! na kiedy maszto mieć ? pytałam i nie napisałaś? napisz!
8 sty 22:09
Eta:
Rano będą na ciebie czekały !

Basia pomoże i razem zrobimy!
to nie trydne tylko
dużo pisania
8 sty 22:10
ewelina : NO WLASNIE RANO AJAK TO RANO MUSZE MIEC

;:(:(
8 sty 22:14
ewelina : A O KOTREJ BYSCIE TO ROBILI
8 sty 22:14
Basia:
Wyobraź sobie, że my w ogóle nie musimy tego robić.
Na prawdę nie mamy takiego obowiązku.
I jak tylko Eta wróci namówię ją na brydża do białego świtu a potem pójdziemy spać.
Odpowiada Ci to ?
Zajrzyj do Mateo, to chyba też Ty. W każdym razie zadania identyczne.
8 sty 22:40
Basia:
Zadania są rozwiązane ( po jednym przykładzie z każdego) w poście Mateo.
Zajrzyj tam Eto! Na razie
8 sty 22:45
Eta:
Witam Basiu!
Dobry komentarz dałaś

Zajrzałam do Mateo! Widziałam ile pracy włozyłaś!
Ciekawe czy...... no ale , i tak będziemy pomagać ? co?
Naprawde nie miałam czasu, pomogłabym Ci

sorry!
Uważam,że aż za dużo rozwiązałaś! Wszystkie na to samo "kopytko"
no ale po co Mateo ma sie meczyć ? skoro My jesteśmy?

Pozdrawiam! ... i podziwiam Cię!
8 sty 23:41
Eta: A tak poza nawiasem!.... to My ,"po kolei"... nie mamy? co?
to może już zaawansowane "skrzywienie" ?... nie raz tak myslę
8 sty 23:44
nocek: Zobacz!... "bakałarzu" .... co masz za to !
... " dzięki i pozdro "

8 sty 23:48
Basia:
Poniosło mnie. I to z kilku powodów. Tyle żmudnych ( i nudnych ) zadań na ostatnią
chwilę. Nie wierzę, że nauczyciel dzisiaj na jutro to zadał. No ale ostatecznie możliwe.
Ale co za ton !
Muszę mieć, o której zrobicie, prawie rozkazujący. Miałam ochotę poinformować ile
kosztuje godzina korepetycji z matematyki. A teraz zero reakcji.
Oczywiście, że będziemy pomagać. Jest tyle miłych osób, które i podziękować potrafią i na
prawdę chcą się czegoś dowiedzieć, nie tylko gotowca dostać.
8 sty 23:59
nocek: Oczywiście przyznaję Ci racje w 100%- tach

Duzo by gadać ! ... no ale... już z pewnościa Ci przeszło

Zawsze biore poprawkę na młodość! ,, niech tam !
W Twoim komentarzu zabrakło mi,że ;
zrobimy te zad. .... "do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej"
byłoby na czasie!..... razem z Owsiakiem !

9 sty 00:06
9 sty 00:35
Eta: Wyciagniesz Wniosek! .... pamietaj! ... My pomagamy , bo to lubimy!
ale obowiazku nie mamy !
A wy to doceniajcie ! i bedzie OK!

9 sty 00:56