matematykaszkolna.pl
ewelina BLAGA POMOZCIE TO NA JUTRO!!!!!!!!!!!: mam takie zadanie: 1) wyznacz liczne n wyrazów ciagu arytmetycznego majac dane: a) Sn=420; a1=7; r=3 i mam takie wzory an= a1+ (n-1) razy r i a1+an Sn= ---------- *n 2 b) Sn= 204; r= 6; an=49 c) Sn= 578; a1=58; r= -3 d) Sn= 456 r= -12; an=15 2) Wyznacz roznice r wyrazow ciagu arytmetycznego majac dane: a) Sn= 518; a1= 50; n=14 b)Sn=728; n=16; an= 63 c)Sn= 1675, n=25, an= 1 d)Sn=2241, n=27, an= 148 3) znajdz sumę a) wszystkich liczb całkowitych od 0 do 150 włącznie b)wszystkich liczb parzystych od 0 do 150 włącznie c) wszystkich liczb nieparzystych od 0 do 150 włącznie 4) suma dwoch pierwszych wyrazow ciagu arytmetycznego rowna sie 27 suma dwoch ostatnich wyrazow wynosi 105 , a siodmy wyraz wynosi 30, Znajdz pierwszy wyraz i liczbe wyrazow tego ciagu czyli an 5) Pierwszy wyraz ciagu arytmetycznego i pierwszy wyraz ciagu geometrycznego rowna sie 8. Drugie wyrazy tych ciagow tez sa rowne. Jakie moga byc te ciagi, jes;li trzeci 25 wyraz ciagu geometrycznego stanowi ------ trzeciego wyrazu 16 ciagu arytmetycznegoemotikonka 6) dla jakich wartosci x liczby: x2 + 1,5x - 2,2x2+x+1 tworza ( w podanej kolejnosci ) ciag arytmetyczny prosze zrobcie mi wszystko co potradficie po kolei blagamemotikonka ZROBCIE PROSZE
8 sty 21:47
Mickej: jutro tto jest probna maturaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonka
8 sty 21:48
karmnik: Na szczęśćie tylko próbna, bo tak tak się będziesz uczyć do matury właściwej, to ciężko będzie o dobry wynik. Tym bardziej jak ktoś będzie Ci rozwiązywał zadania, a nie ty sam. Tuta obok masz pięknie opracowane zadania z ciągami, wystarczy zerknąć i spróbować samemu.
8 sty 21:50
ewelina BLAGA POMOZCIE TO NA JUTRO!!!!!!!!!!!: niestety nie na probna mature tylko to mam zadania zadane przez nauczyciela n ajutro
8 sty 21:51
ewelina BLAGA POMOZCIE TO NA JUTRO!!!!!!!!!!!: a nie dam rady sama
8 sty 21:51
Basia: Karmnik ! A Ty nigdy o nic nie pytasz ?
8 sty 21:53
ewelina : błągam zrobie mi to zebym to tylko mogla przepisac bbagam
8 sty 21:57
ewelina : zrobcie*
8 sty 21:57
ewelina : nie dam rady tego zrobic chocbyscie tylko wzory podali pls zrobcie mi błagam kady przyklad kazde zadani MOJE GG 12617505 ZROBICIEemotikonka POMOZECIEemotikonka?
8 sty 21:58
Eta: Na kiedy Ci potrzebne? bo teraz nie bardzo mogę> późna nocą moze być!
8 sty 22:01
ewelina : NPISZCIE CZY ZROBICIE PROSZE.....
8 sty 22:04
ewelina : na jutroemotikonka
8 sty 22:09
Eta: Zrobimy na bank! na kiedy maszto mieć ? pytałam i nie napisałaś? napisz!
8 sty 22:09
Eta: Rano będą na ciebie czekały !emotikonka Basia pomoże i razem zrobimy! to nie trydne tylko dużo pisania
8 sty 22:10
ewelina : NO WLASNIE RANO AJAK TO RANO MUSZE MIECemotikonka;:(:(
8 sty 22:14
ewelina : A O KOTREJ BYSCIE TO ROBILIemotikonka
8 sty 22:14
Basia: Wyobraź sobie, że my w ogóle nie musimy tego robić. Na prawdę nie mamy takiego obowiązku. I jak tylko Eta wróci namówię ją na brydża do białego świtu a potem pójdziemy spać. Odpowiada Ci to ? Zajrzyj do Mateo, to chyba też Ty. W każdym razie zadania identyczne.
8 sty 22:40
Basia: Zadania są rozwiązane ( po jednym przykładzie z każdego) w poście Mateo. Zajrzyj tam Eto! Na razie
8 sty 22:45
Eta: Witam Basiu! Dobry komentarz dałaśemotikonka Zajrzałam do Mateo! Widziałam ile pracy włozyłaś! Ciekawe czy...... no ale , i tak będziemy pomagać ? co? Naprawde nie miałam czasu, pomogłabym Ciemotikonka sorry! Uważam,że aż za dużo rozwiązałaś! Wszystkie na to samo "kopytko" no ale po co Mateo ma sie meczyć ? skoro My jesteśmy? emotikonka Pozdrawiam! ... i podziwiam Cię! emotikonka
8 sty 23:41
Eta: A tak poza nawiasem!.... to My ,"po kolei"... nie mamy? co? to może już zaawansowane "skrzywienie" ?... nie raz tak myslę emotikonka
8 sty 23:44
nocek: Zobacz!... "bakałarzu" .... co masz za to ! ... " dzięki i pozdro " emotikonkaemotikonka
8 sty 23:48
Basia: Poniosło mnie. I to z kilku powodów. Tyle żmudnych ( i nudnych ) zadań na ostatnią chwilę. Nie wierzę, że nauczyciel dzisiaj na jutro to zadał. No ale ostatecznie możliwe. Ale co za ton ! Muszę mieć, o której zrobicie, prawie rozkazujący. Miałam ochotę poinformować ile kosztuje godzina korepetycji z matematyki. A teraz zero reakcji. Oczywiście, że będziemy pomagać. Jest tyle miłych osób, które i podziękować potrafią i na prawdę chcą się czegoś dowiedzieć, nie tylko gotowca dostać.
8 sty 23:59
nocek: Oczywiście przyznaję Ci racje w 100%- tachemotikonka Duzo by gadać ! ... no ale... już z pewnościa Ci przeszłoemotikonka Zawsze biore poprawkę na młodość! ,, niech tam ! W Twoim komentarzu zabrakło mi,że ; zrobimy te zad. .... "do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej" byłoby na czasie!..... razem z Owsiakiem ! emotikonkaemotikonka
9 sty 00:06
ewelina: hm... wlasnie czytalam bo weszlam na forum dziekuje za rozwiazaniaemotikonka pozdrawiam serdecznieemotikonkaemotikonka jestescie kochaniemotikonka
9 sty 00:35
Eta: Wyciagniesz Wniosek! .... pamietaj! ... My pomagamy , bo to lubimy! ale obowiazku nie mamy ! A wy to doceniajcie ! i bedzie OK! emotikonkaemotikonka
9 sty 00:56