monis:!: Prosze o pomoc! Prosze zeby ktos mi pomogł wyznaczyc punkty przegiecia funkcji
Mika: Rozwiąż układy równań metodą podstawiania. a) 2x-2y=7
xxx: Basiu nie moge znalesc tego zadania 1 z ostrosłupem. Byś mogła je rozwiązać.
kasia:
enter: Basiu, spójrz proszę na zadanie Enter
Magdalena: wyznacz wymiary walca, którego przekrój osiowy i przekrój poprzeczny maja powierzchnię 36 π.
Magdalena: bardzo prosze o pomoc w tym zadaniu:
figo: (2a - 4b)kwadrat - 2a kwadrat - 4b kwadrat + 3 (2a - b) (2a + b) + 5
xxx: W ostrosłupie prawidłowym szesciokatnym o krawedzi podstawy długosci 4cm, krawedz boczna jest nachylona do płaszczyzny po kątem 30st. Oblicz pole powierzchni bocznej oraz
figo: (2a - 4b)do kwadratu -2a kwadrat -4bkwadrat + 3 (2a - b) * (2a + b) + 5=
korni (pomocy!).: pomocy!
enter: nie chce mi wyjśc takie zadanie, pomożecie: rozwiąż nierówność
Misiek: 1)Czy istnieje wielokąt wypukły, w którym liczba przekątnych jest trzy razy większa od liczby jego kątów? odp uzasadnij.
maniek: POMOCY!
Agin;) pomocy;(: Bardzo proszę o pomoc.
korni: http://matematyka.pisz.pl/forum/6189.html jakby ktos mogl zerknac.
KAMA: rozwiaż rownanie 1/sinx+ctgx+cos(π/2+x)=0 jak to rozpisac
IZA: bardzo proszę o pomoc Przyjąć że ruch pocisku jest jednostajnie opóżniony.
Basia: Eta Zajrzyj do Agnieszki bo zupełnie zgłupiałam
pawel: polplaszczyzna okresl nierownosc: y>2x+5
em: rozłóż na czynniki : 1 - a2 - 2ab - b2
Agata: mam funkcje kwadratową f(x)=x2 +4 i mam określić monotoniczność funkcji ale mam to obliczyć z właściwości monotoniczności...
pawlo: oblicz a)
paula: Pomóżcie, obliczyć całki a) ∫lnx/x dx b) ∫(2lnx + 3)3/3 dx c) ∫ex/2ex+5 dx d) ∫1/cos2xsin2x dx
Gosiaaa: Ile papieru potrzeba na wykonanie "czapki" dla wróżki w kształcie stożka? "Czapka" ta ma obwód 55 cm i wysokość 48 cm. Przyjmij że π ≈ 22/7
voo: √x2 - 2x + 1 ≥ 2 prosze o pomoc
voo: √x2 - 2x + 1 ≥ 2
Basia: Eta! Anmario Zajrzyjcie do Agnieszki bo chyba zupełnie zgłupiałam
ela : może mi ktos wytłumaczyć o co tu chodzi w tym zadaniu
wojtus: Suma n-poczatkowych wyrazow ciagu wyraza sie wzorem Sn=3n2 + 4n Wyznacz 4 wyraz ciągu.
xxx: Witam Pojutrze mam pr kl ze stereometrii i potrzebuje rozwiązac kilka zadan,
Agnieszka;) pomocy<pilne>: mam jeszcze z tym problem z tym.... Boki trójkąta ABC maja dlugosci 7,4,x. Dwusieczna kąta zewnętrznego przy wierzcholku przeciwleglym do boku x wyznacza na przedluzeniu
ela: zad1) oblicz wartość liczbową wyrażenia
anecia: powierzchnia boczna walca po rozprostowaniu jest kwadratem o boku π. Znajdź- a) wymiary walca b) jego pole powierzchni i objętość
marko: : zad1) oblicz wartość wyrażenia
hej mam zadanko i nie wiem jak je zrobic...pomóżcie pliiis: -0,75 2 3 -2
korni: pomozcie mi to zrobic. prosze.
matematyk : Wyznacz wszystkie wartości liczby m, dla której część wspólna przedziałów A=<-7,m3> i B=<m2,6> jest zbiorem jednoelementowym.
Agnieszka;) pomocy<pilne>: W czasie meczu piłkarskiego ktorego rezultat po dogrywce byl remisowy, wykonano dodatkowe rzuty karne. Prawdopodobienstwo strzelenia gola przez kazdego z zawodnikow jednej
Dorota...<3!: Naczym polegała wewnętrzna przemiana Scroog'a...?prosze o pomoc.do dziś. Lekturapwieść wigilijna...
Klaudynka: jutro mam kartkowke i chcialam sie dowiedziec jak zrobic zadania tego typu: Zapisz i sprawdź zależność między długościami boków trójkąta pitagorejskiego.
XankaX: POMÓŻCIE ! HELP !
Magda: PILNE NA DZIS! HELP! Ostrosłup prawidłowy czworokątny o objętości V przecięto płaszczyzną przechodzącą przez
martyn: kto umie to zrobić plis... do danego zadania dopisz drugie aby otrzymane zdanie złożone było
aron: przedstaw na polplaszczyznie okreslona nierownosc: y>2x+5
log: Proste. niech ktoś zerknie
nalepek: xn+2+x2=9xn+9
nalepek: Wielomian W(x)=ax3+bx2+cx+d, a≠0 ma dwa różne miejsca zerowe: x1=-2 oraz x2=3, przy czym pierwiastek x2 jest dwukrotny. Dla argumentu 1 wartość wielomianu jest równa
log: log (x+6)≥1
ania624: A: { x ; x3 + 2x2 -9x -18 >0 i x є R
sisi: czy ktoś może mi sprowadzić to równanie do postaci kanonicznej? y=3x2-6x+4
R@MBO$: Witam Wszystkich Potrzebuje 20 przykładów rozkładania wielomianu na czynniki. Z tym że muszę zastosować deltę.Czyli przerabiania funkcji kwadratowej na postać iloczynową.
iktorn: Funkcję f określoną przypisem słownym: "Każdej liczbie ze zbioru x={1,2,4,6} przypożądkowujemy ilość jej dzielników":
Dorota...<3!: W trapezie prostokątnym kąt rozwarty jest dwa razy większy od kąta ostREGO. Oblicz mary kątów trapezu.
Fozzie: Bardzo prosze o rozwiazanie z wyjasnieniami. Za pomoc wielkie dzięki /-kreska ułamkowa
matematyk : jak nalezy przeksztąłcić to równanie x12+x22+3x1x2=0, aby otrzymać takie równanie (x1+x2)2+x1*x2=0
jaguś2: z talii 52 kart wybieramy 13 kart tak aby były 3 damy i 4 piki. jak to zrobić i objaśnić?
Andrew: Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych wiedząc, że ctg∫=3
POMOCY:(: 3 3 (x+2) + (x-1)
nick: Podstawy trapezu mają długości 35 cm i 10 cm, a długości ramion wynoszą 20cm i 15cm. Oblicz pole tego trapezu.
Wydi: √7*8*9*10+1 (w zadaniu jest napisane żeby nie korzystać z kalkulatora... czyli musi być jakiś sposób
Wydi: uzasadnij że dla każdej liczby naturalnej n liczba : a) n4+2n3+n2 jest podzielna przez 4
elf: tangens kata nachylenia tworzacej stozka do plaszczyzny podst=4/3, a pole pole powierzchni bocznej= 240πcm2 . oblicz objetość stozka
paula: Proszę bardzo o pomoc w obliczaniu całek przez podstawianie a ∫cos2x / cos2xsin2x dx
Martyna=): W trapezie równoramiennym kąt ostry jest równy 60(stopni).Oblicz miary pozostałych kątów.proszę o pomoc w tym zadaniu.musze mnieć je do dzisiaj.
matematyk : Oblicz wartość wyrażenia U=√x2-10x+25/1+|5-x|, dla x= 8/√7+3
Andrew: Funkcję f określoną przypisem słownym: "Każdej liczbie ze zbioru x={1,2,4,6} przypożądkowujemy ilość jej dzielników". POMÓŻCIE
aśka :(: Dwóch równorzędnych graczy gra w szachy. Co jest bardziej prawdopodobne: a) wygranie dwóch partii z trzech, czy czterech z sześciu rozegranych
Efka: jak rozwiązać taką nierówność: |x| + |x-1| ≤ 2 - x
longer: 1. Wykaż, że suma czterech kolejnych liczb naturalnych nie moze byc liczbą pierwszą. 2.udowodnij, że różnica czwartych potęg dwóch liczb, z których pierwsza przy dzieleniu
kaczor: A i B są zdarzeniami losowymi. i P(B)>0. Wykaż że P(A/B)≤ 1-P(A') kreska uła. P(B)
kaczor: rozwiąż równanie: 2sin2x+ctgx=4cosx dla x∈<0,2π>. Za zbioru rozwiązań tego równania losujemy bez zwracania 2 liczby. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, żę co najmniej
jasiu: napisz wzór funkcji liniowej ,której wykresem jest prosta przechodząca przez punkty
jasiu: pomóżcie ! nie jestem pewien czy dobrze to zrobiłem f(x) = y dana jest wzorem y=2x -4
Zioom: Bok rombu ma dludosc 13cm, a jedna z jego przekatnych ,ma dlugosc 24cm. oblicz dlugosc drugiej przekatnej.
kasia: 1/2x -2y=8
zyzio: Bardzo bym prosił
robercik: pomocy!A=(-2,1), B=<1,4). wyznacz AUB, AnB, A\B, B\A dziękuję z góry
Burek: 1.Zapisz w postaci potęgi: (√x*4√x)10/3√x*6√x8
robercik: zapisz wyrażenie 24*82*42/ 163 w postaci potęgi o podstawie 4
kredka: Na powierzchni kuli o promieniu R=√313 cm znajdują się dwa jednakowe okręgi, ktorych płaszczyzny są prostopadłe. Wspólna cięciwa AB tych okręgow ma długość 10cm. Oblicz
jakubek2: : A={n∈N: n≥2} B={n∈N: n<5} wyznacz AUB AnB A\B
martyn: dane są wektory a=[2,3], b=[2,-4],c=[-2;5] oblicz wektor a+ wektor b wektor 2a +c proszę o pomoc
martyn: pomocy do danego zadania dopisz drugie aby otrzymane zdanie złożone było prawdziwe-------- 6:2=3 i..... 2+2=5 lub..... 32 ≥ 3⇒......
Łukasz pochodna funkcji: witam,isałem przed chwila kolokwium i z tego wszystkiego nie byłem pewny ile wynosi pochodna 3√x ,chciałbym się upewnić ,czy będzie to 1/2√x ?
Andrew: Oblicz współrzędne punktu A wiedząc, że wektor AB = [-3,5] oraz B=(4,2)
jakubek2: A={n∈N: n≥2} wyznacz AUB AnB A\B
madzia: rozwiąż równiania i nierówności A) 24x-x2=0
Andrew: Rozwiąż graficznie nierówność: │x+1│ <5
magda: Rozwiąż równanie : √x-4+√1-x =2
jakubek2: proszę o rozwiązanie tego zadania.pliiiiiiiiis---------oblicz pole trapezu równoramiennego w którym podstawy mają długość 12cm i 8cm a jeden z kątówα jest równy
vontra: Oblicz granice ciągów: 1. an= n√3n+4n+sin(n)
Marcin : zapisz wzor podanych funkcji w postaci kanonicznej a)f(x)= x-7/x-5
Eta: Do Basi! Luknij! do "Paweł"
kaśka: Mam zadanko z fizyki i sobie z nim nie rzadzę proszę o pomoc. pocisk o masie m=10g wystrzelony z pistoletu trafia w drewnianą belkę z szybkością
Tom: Ciąg (an) określony jest w następujący sposób: n-ty wyraz ciągu (an) jest równy liczbie liczb pierwszych nie większych od n.
Eta: Do " Paweł" ! Zadanie rozwiazane! podałeś błędne dane!
Ola: pomóżcie: funkcja f okreslona jest wzorem f(x)=x+b/x-5 a)okresl dziedzine tej funkcji
Marcin : naszkicuj wykres funkcji f(x)= - 2/x+1 -3 minus jest przed ulamkiem i -3 jest po ulamku
Kinga: hej mam problem z zadaniem :wykres funkcji f (x) = ułamek 3/x przesunięto wzdłuż osi układu współrzednych o 6 jednostek w dół i o 2 jednostki w lewo otrzymujac wykres
akar: Mam jeszcze jedno zadanko: W procesie produkcyjnym na stanowisku A powstaje 2% braków, na stanowisku B 5% braków.
akar: Strzelec ma 3 naboje i trafia do celu. przyjmujemy, ze strzelec trafia do celu w pojedynczym strzalem ze stalym prawdopodobieństwem o,8
:): f(x)=x-ln(x+1)
Asia: an=2*52
crayons: witam mam problem z granica limx→-∞ (x2-1)e2x czy ktos wie jak je zrobic
crayons: witam, mam problem z granica funkcji lim x→-∞ (x2-1)e2x. Czy ktos wie jak zrobic?