Tom: Ciąg (an) określony jest w następujący sposób: n-ty wyraz ciągu (an) jest równy liczbie
liczb pierwszych nie większych od n.
a) podaj trzynasty wyraz ciągu (an),
b) ktore wyrazy ciągu (an) są równe 4,
c) sporządź wykres ciągu (an) dla n< 8.
I proszę mi powiedzieć jak napisać np. an tak by n było na miejscu potęgi lub na dole.
6 sty 13:08
aga: liczby pierwszy to : 2,3,5,7,11,13,17,19,...
a) a13 = 6 ,ponieważ 6 licz pierwszych jest mniejszych od 13
b) a7=a8=a9=a10=4
c) musisz sam narysować, dasz radę