Magdalena: bardzo prosze o pomoc w tym zadaniu:
wyznacz wymiary walca, którego przekrój osiowy i przekrój poprzeczny maja powierzchnię 36
π.
Z góry serdecznie dziękuje i mam nadzieje ze dacie rade odpowiedziec jak najszybciej.
dziękuje i pozdrawiam
6 sty 22:30
Eta:
Pisałam Ci jaki ten przekrój poprzeczny?bo jest ich wiele!
Napisz jak masz w zad>
6 sty 23:12
Eta:
Jeżeli poprzeczny równoległy do podstawy to proste!
πr2= 36π to r= 6
osiowy to
2r*h= 36π to 12 h= 36π to h= 3π
wymiary;
r=6 h= 3π
6 sty 23:14