Mika: Rozwiąż układy równań metodą podstawiania.
a) 2x-2y=7
4x+3y=21
b) 0,4x+0,3y=1,4
0,1x+3y=2,3
c) 2x+3y=14
3x-2y=8
d) 1/2x-2y=8
2x+5y=6
e) 1/2x-3/4y=0
2/3x+1 1/4y=9
f) 3x+4y=1 2/3
6x+3y=1 1/4
Błagam o szybkie rozwiązanie tych równań, bo zrobiłam, ale nie wiem czy dobrze, bo brak
odp. na końcu książki i nie mogę sobie sprawdzić, a nie jestem w tym za dobra

więc
proszę o szybką pomoc i z góry dzięki
6 sty 22:28
nalepek:
a)
{2x-2y=7
{4x+3y=21
{x=y-7/2
{4x+3y=21
4(y-7/2)+3y=21
4y-14+3y=21
7y=35
y=5
2x-10=7
x=17/2
6 sty 22:31
nalepek: innych mi się już nie chce, bo ide spac

może zajarzysz o co kaman
6 sty 22:32
every: 2x+2y=2 1 x+3y=6 (metodą podstawiania)
8 kwi 19:42
every: błagam szybciutko, bo bardzo potrzebne ! od razu jeszcze przeciwnych współczynników i
wyznaczników.
8 kwi 19:44