martyn: kto umie to zrobić plis... do danego zadania dopisz drugie aby otrzymane zdanie złożone
było
prawdziwe-------- 6:2=3 i..... 2+2=5 lub..... 32 ≥ 3⇒......
7-3=3⇔.......... z góry dziękuję za pomoc.....
6 sty 19:34
TurboAdas: 6:2=3 i 1:1=1 czyli koniunkcja tylko obydwa wyrażenia prawdziwe dają prawdę proste jak
drut

2+2=5 lub 2:2=1 alternatywa jeszcze prostrze
32≥3 ⇒ 1+1=2 implikacja pierwsze to falsz drugie musi byc prawda
7-3=3⇔23-2=23 równoważność pierwsze jest fałszem i drugie musi być również żeby całośc
była prawdą
6 sty 19:58
martyn: dzięki wielkie
6 sty 21:36