magda: Rozwiąż równanie : √x-4+√1-x =2
6 sty 13:48
Eta:
Magda ! sprawdź czy napewno dobrze napisałas to równanie!
Bo cos mi tu nie pasuje! ... a to ważne!
6 sty 14:10
magda: przepisałam dobrze
6 sty 14:25
Eta: To sprzeczne!
bo dziedzina: x -4≥0 i 1 - x ≥0
x ≥ 4 i - x ≥ - 1 /* (- 1)
x ≤ 1
wychodzi ,że cz. wspólnej nie ma
czyli równanie sprzeczne!
6 sty 14:32
paula: (a-3)*(a²+3a+9)-(3a-2)²-(2√3a)*(3√5b)-2(a-2)³
26 sty 19:53
paula: doprowadź wyrażenie do najprosyszej postaci...
26 sty 19:56
paula: oblicz... (a-3)*(a2+3a+9)-(3a-2)2-(2√3a)*(3√5b)-2(a-2)3
26 sty 19:58
paula: Dane sa liczby:
x=√80 - √72
y=√80 + √72
Oblicz wartość x/y - y/x
26 sty 20:07