akar: Strzelec ma 3 naboje i trafia do celu. przyjmujemy, ze strzelec trafia do celu w
pojedynczym strzalem ze stalym prawdopodobieństwem o,8
-obliczyc prawdopodobienstwo, ze na 3 oddane strzaly strzelec trafil dokladnie 2 razy
-obliczyc prawdopodobienstwo, ze na 3 oddane strzaly strzelec trafil co najmniej 2 razy
6 sty 09:55
Basia:
schemat Bernouli'ego
p=0,8
q=1-0,8=0,2
A - prawdopodobieństwo dwóch sukcesów w trzech próbach
B - p.2 s. w 3 próbach + p.3 s. w 3 próbach
znajdź wzór, podstaw i policz
6 sty 11:45