matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
voo:
√
x
2
- 2x + 1
≥ 2 prosze o pomoc
6 sty 21:11
Basia:
x
2
-2x+1=(x-1)
2
√
x
2
-2x+1
=
√
(x-1)
2
= |x-1| czyli |x-1|≥2 ⇔ x-1≥2 lub x-1≤-2 ⇔ x≥3 lub x≤-1 x∈(-
∞
;-1)u(3;+
∞
)
6 sty 21:15
voo:
dzięki
6 sty 21:42