jasiu: napisz wzór funkcji liniowej ,której wykresem jest prosta przechodząca przez punkty
A = (3,6 ) ,B = (-1 , -5 )
dzięki
6 sty 17:14
asdfs: p21{84262}
6 sty 17:38
asdfs: 2√8u
6 sty 17:39
asdfs: 81282377123554
6 sty 17:39
asdfs: 328973284732896427836492782294
6 sty 17:40
jasiu: nic z tego nie kumam ja uczyłem sie całkiem inaczej
6 sty 22:10
jasiu: proszę o pomoc i nic



!
8 sty 15:41
8 sty 17:32
Mickej: postać funkcji liniowej
y=ax+b
twoje punkty zawierają wartości x i y pierwsza od x druga od y wiec bedziesz miał taki
układ równań
6=3a+b
-5=-a+b
rozwiązujesz wyznaczasz a i b podstawiasz do wzoru ktory ci podałem u góry i jest
8 sty 17:40
jasiu: dzięki Mickej
8 sty 18:05