XankaX: POMÓŻCIE

! HELP

!
W trapezie równoramiennym ramiona mają długość 7 cm, a wysokoścć 4 cm. Pole trapezu
wynosi 50 cm (kwadratowych). Jaki jest obwód tego trapezu?
Może nie jest to trudne, ale mi nie wychodzi nigdy taki wynik jaki powinnien być
6 sty 19:56
XankaX: Proszę pomóżcie 8)
6 sty 20:02
Eta:
(a+b)/2 *h = P
to (a+b)*4= 100
a+b = 25
i tyle bo
a +b = 25
Ob = a + b + 2*7 = 25 + 14 = 39 cm2
6 sty 20:09
Klaudynka: Etuś... może i mi mogłabyś pomóc
6 sty 20:15
XankaX: dziękuję bardzo, uratowałaś mi życie Eta
6 sty 20:40