korni: pomozcie mi to zrobic. prosze.
102+log3
5-1+2log54
32+log34
25-1/3log227
i czy dobrze zrobilam to:
27log32-1/3 = 27log32 * 271/3 = 33log32 * 31 = 3log323 * 3 = 23 * 3
= 24
prosze! sprawdzcie. bardzo mi na tym zalezy.
6 sty 17:21
korni: pomocy!
6 sty 22:11
nalepek:
102*10log3 = 100*3 = 300
5-1 *52log54 = 1/5 * 42 = 16/5
32* 3log34 = 9*4 =36
25 : 21/3log227 = 32 : 271/3 = 32 : 3 = 32/3
6 sty 22:13
nalepek:
i ten przykład niżej, źle

zły znak
27
log3-1/3 = 27
log32 : 27
1/3 = 3
3log32 : 3
1 = 2
3:3 =
8/
3
6 sty 22:17
korni (pomocy!).: dzieki. juz sama do tego doszlam.
nalepek jestes boski.

.
6 sty 22:19
korni (pomocy!).: a jesli moge sie spytac to dlaczego w pierwszym jest tak? bo nie rozumiem.
6 sty 22:23
nalepek:
log3 <-to jest logarytm dziesiętny,
to tak jakby było w nim log
103, ale tej 10-tki się nie pisze
6 sty 22:27
swag:

αγ∊←Δππδδδδ⊂
17 lis 15:02
kakakakakkakakaka lal jestem S: P{634784756745}
9 sty 22:50