lubieHerbate: Tabela pokazuje częściowe wyniki obserwacji dotyczącej związku między liczbą osób zwiedzających muzeum, a porą dnia. Muzeum otwarte jest w godzinach 9.00-19.00.
ALINA: pomocy nie umię tego a)jakie pole ma trójkąt równoramienny w którym podstawa ma dł.a natomiast kąt przy
Gosia: Bardzo prosze o pomoc .potrzebne mi juz :Wyznacz wszystkie wartości parametru k ze zbioru liczb rzeczywistych R dla których wszystkie styczne do wykresu funkcji
ALINA: proszę pomóżcie mi bo kompletnie tego nie rozumie
Mickej: tralalala la elo to znowu ja no to tak mam taki problem mały i nie wiem czy nie umiem dodawać czy mam złe założenie
Gosia : Proszę o pomoc ...Wyznacz wszystkie wartości parametru k ze zbioru liczb rzeczywistych R dla których wszystkie styczne do wykres funkcji
artur: jestem słaby z matematyki a mam takie wg mnie dosyć trudne zadanie mam uporządkować kąty od najmniejszego do największego i podać ich wymiary
kasia: witam mam taki problem z zadanie mam skonstruować kąt α wiedząc że a)sin α=3/2
Atuj: Oblicz pole powierzchni ostrosłupa, którego podstawa jest trójkąt równoboczny o boku a, jedna ze ścian bocznych jest przystającym do podstawy trójkątem i jest do niej
MagdaTychy: Mam taką maluteńką prośbę bo nie umiem sobie poradzić z tym zadaniem, a jestem słaba z matematyki więc liczę na waszą pomoc.. oczywiście z góry bardzo wam będę wdzięczna i
pomozcie!!: Pole pow.graniastosłupa czworokatnego wynosi 12(1+2√6)cm2, kat nachylenia przekatnej graniastoslupa do plaszczyzny wynosi 60 stopni. oblicz obj.
PIZOCZEK@@: PIERWIASTKAMI WIELOMIANU P(x)=x4-4x2+3 A).-3,-1,1,3
Martu$ka ;]]: Siema ! Mam do Was pewną sprawę Czy mógłby mi ktoś przypomnieć jak się oblicza pierwiastki ;> Bo troszku mi się zapomniało heh
sylwia: pierwiastkami wielomianu W(x)=x3-x2+ax+b sa tylko dwie liczby:2 oraz (-3). oblicz a i b. zapisz wielomian w postaci iloczynu czynników
sylwia: w trapezie równoramiennym ABCD połączono kolejne środki boków i otrzymano czworokąt EFGH. uzasadnij że ten czworokąt jest rombem
pop: czesc mam pytanie mozecie sprawdzic czy dobrze wyliczylem dzedzine funkcji y=√x(x-3)
POMOCY :(((: W kwadrat ABCD o boku długości 10 cm, wpisano kwadrat KLMN, którego pole wynosi 68% pola kwadratu ABCD. Wiedząc, że |AB| = |BC| i |NK| = |NM| oblicz długości odcinków, na które
paweł: Listwa ma długośc 3.15 m. Z części listwy stolarz wykonał ramkę do obrazu w kształcie prostokąta, której wymiary roznily sie o 15 cm. Pozostala czesc listwy wystarczyla
mark : Witaj Eto nie wiem czy mnie pamiętasz pomogłaś mi z zadaniem które dotyczyło totolotka
daguś: proszę o pomoc Długości boków trójkąta prostokątnego są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego. Wyznacz iloraz tego ciągu
Wazny: W kwadrat ABCD o boku długości 10 cm, wpisano kwadrat KLMN, którego pole wynosi 68% pola kwadratu ABCD. Wiedząc, że |AB| = |BC| i |NK| = |NM| oblicz długości odcinków, na które
mika: Stożek o wysokości 15 cm i promieniu podstawy 5 cm wpisano w walec. Wysokość walca jest 2 razy większa od promienia jego podstawy. Oblicz objętość i pole powierzchni bocznej
paweł: Pewna spółka produkuje długopisy. Funkcja f określona wzorem f(x) = 0.5x + 300 podaje łaczny dzienny koszt działalności firmy w zależności od liczby x wyprodukowanych
Mycha: Wysokość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego tworzy z krawędzią boczną tego ostrosłupa kąt α, taki że cos α=0,8. Krawędź podstawy ma długość 3. Oblicz pole powierzchni
wrrrrrrrrr: 1.narysuj parobaolę y=x2-3x-10 (to umiem )
Basia: do Spike'a ! Witam Spiku = Anmario !
łukasz: oblicz wartość wyrażenia:
jaga: Proszę o pomoc Zbadaj monotoniczność ciągów: a) an=-2n+3;b) bn=n/(n+1); c) cn=5x3n
kasia: CIĄGI Pierwszy wyraz ciągu geometrycznego o ilorazie 10 jest równy 3.Ile początkowych wyrazów tego ciągu wystarczy dodać aby otrzymać sumę większą od 106?
seksi: mirek podzielił między kilku kolegów przyniesione czekoladki jurek dostał1/6 wszystkich czekoladek , a wacek dwa razy więcej łącznie obaj dostali 12 czekoladek . 1/4
patrycja: http://matematyka.pisz.pl/forum/ pomóżcie tam jest napisane prosze błagam
Ewelinkaa: podaj największą liczbę całkowita spełniajaca nierówność ( x-1)kwadrat >lub równe (x+2)kwadrat
patrycja: mirek podzielił między kilku kolegów przyniesione czekoladki jurek dostał1/6 wszystkich czekoladek , a wacek dwa razy więcej łącznie obaj dostali 12 czekoladek . 1/4
niewiem: Pole trójkąta o bokach a = 4cm i c= 5cm oraz kącie ß = 60° zawartym między danymi bokami jest równy ?
Aneczka: Podstawy trapezu maja długości 35cm i 10cm, a długości ramion 20cm i 15cm. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość bryły powstałej z obrotu trapezu wokół dłuzszej
paweł: Wyznacz te wartości parametru m, dla których wykresy funkcji f oraz g są prosotpadłe 1/|m-3| x +5 oraz g(x) = (m-3)x-1
Anka: Udowodnij, że 311-273+(3√3)8-2432 jest liczba parzystą
pomozcie!!: w graniastosł.czworokatnym przekatna ma długosc d i jest nachylona do sciany bocznej pod katem a. oblicz obj.
progresywnie: Jak rozwiązać coś takiego: (10a+5b)/: 2a=c
Ewelinkaa: w prognozie pogody podano informacje ze nad morzem prędkość wiatru będzie wynosic 25m/s a w górach moze osiagac predkosc 72 km/h gdzie będzie wiał silniejszy wiatr w górach czy
Żabcia :): Prosze o pomoc mam na jutro ! dzieki z góry ! Ostrosłup prawidłowy czworokątny o wysokości 5 pierwiastkow z 3 cm ma objetosc 50 pierwiastkow z 3 cm szescienego . Oblicz
ewcia: czy istnieją bryły o podanych cechach ? odpowiedź uzasadnij graniastosłup mający 16 krawędzi
Pomocy: Mam pytanie. Jak mam np. taki wzór funkcji y=2x+5 to jak mam określić zbiór wartości funkcji ?
koszka: bardzo proszę o pomoc
daguś: Długości boków trójkąta prostokątnego są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego. Wyznacz iloraz tego ciągu.
Daniel: PILNE! oblicz wartość wyrażenia tg7/4π * cos(-17/6π) + ctg5/2π+ sin2π/9+ sin27/18π
dawid: testowe, zaliczeniowe, proszę o pomoc 1. Które z poniższych zdań jest prawdziwe?
dawid: na ciągi chyba: Firma chce kupić 20 fartuchów roboczych za kwotę nie większą niż 2500 zł. Zamierza kupić
Gangstera: Kierowca ustalił, że drogę długości 208 km może przejechać z pewną stałą prędkością V [km : h], w czasie t [h]. Gdyby zaś jechał z prędkością o 13 km/h większą, wówczas trasę tę
Natalia: Czy ktoś potrafi w prostokątnym układzie współrzędnych wyznaczyć zbiór: A= { (x,y): x ∈R i y ∈R i xy <2} ?
Justyna: rozwiąż nierówność |sin2x|-1/2 ≥0
kamila: Funkcja okresowa f: R→R, o okresie podstawowym T=4, dla x∈<0,4> dana jest wzorem f(x)=|x-2|. Rozwiąż nierówność f(x) ≥1.
Justyna: rozwiąż nierówność chodzi mi tylko o sprawdzenie |
mika: Stożek o wysokości 15 cm i promieniu podstawy 5 cm wpisano w walec. Wysokość walca jest 2
kamila: Proszę o pomoc w zadaniu: Dany jest sześciokąt foremny ABCDEF. Oznaczony → → → → → → → →
mlody: jeszcze jedna proźba czy ktoś mógłby mi rozwiazać takie zadankobo ja licze już któryś raz i wychodzi mi inaczej niż jak mam w odpowiedzi i nie wiem czy ja popełniam bład czy jest
mlody: mam pytanie bo nie moge znaleść odpowiedzi nigdzie: jak liczymy asymptoty ukośne to liczymy najpierw parametry a i b jeżeli np a będzie
Magda: Proszę o pomoc w zadaniu z funkcji
mooo : Ojciec i syn pracując razem wykonaliby pewną pracę w ciągu 12 dni. Ponieważ jednak po 8 dniach wspólnej pracy syn zachorował, ojciec pracując sam potrzebował jeszcze pięciu dni
mark: BARDZO PROSZę O SPRAWDZENIE I JEśLI JEST źLE TO O POPRAWIENIE oblicz sumę pierwszych n wyrazów ciągu arytmetycznego
mlody: Podstawy trapezu maja 4 i 8. Kąty jakie tworza ramiona z dluzsza podstawa maja miary 30 i 45 stpni. Oblicz pole trapezu.
aaaaaaaaaaaaaa: 2+2
k.: Czworościan foremny przecięto płaszczyzną przechodzącą przez jeden z wierzchołków podstawy i środki dwóch krawędzi. Jako przekrój otrzymano trójkąt o polu równym √11.
patrycja: Proszę o pomoc w takim zadaniu: