pomocy: a)całka 1+cos2x/1+cos2x =
matis: Funkcja jest okreslona wzorem f(x)= √3 x + √6 podaj miare kata ostrego jaki tworzy wykres funkcji g(x) = x+ 0,01 z prosta bedaca
moniczka: POMOCYY punkty a = (-2,6) i b=(8,16) naleza do wykresu funkcji kwadratowej . funkcja f ma 2 meisjca zerowe a wierzcholek paraboli bedacej jej wykresem nalezy do prostej y=-2x
0doda: Udowodnij, że dla każdej pary liczb a i b jedna spośród czterech liczb a, b, a + b, a - b, jest podzielna przez trzy.
moniczka: hello mam probelm z zadaniem : Oblicz bład bezwzgledny i wzgledny, jaki popelniamy jesli ulamek okresowy 0,3(48) przyblizymy z dokladnoscia do 0,0001
Kylo90: W walec o wysokości długości H jest wpisany stożek w ten sposób, że podstawa stożka jest podstawą walca, a wierzchołek stożka jest środkiem drugiej podstawy walca. Pola
Ola: W pewnej grupie osób 87% zna angielski, 44% niemiecki a 39% zna oba języki. Ile % osób w tej grupie nie zna żadnego z wymienionych języków?
Agatka: Czy mógłby mi ktoś krok po kroku to wytłumaczyć Proszę:(
Kylo90: Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym, promień podstawy stożka ma długość R. Oblicz pole przekroju wyznaczonego przez dwie tworzące, wiedząc, że kąt zawarty między
Sophie: Jakie pole ma romb, w którym jeden z kątów ma 45 stopni, a bok ma długość a?
kocham matme: suma kwadratów trzech kolejnych liczb parzystych wynosi 308.wyznacz te liczby
kocham matme: suma dwóch liczb jest równa 35,a ich iloczyn 294.wyznacz te liczby. za cholere nie chce wyjśc.!
Zosia: Jak rozwiązać nierówność : ( 2 : (x-1)) < ( 5 : 17 )
kocham matme: suma kwadratów dwóch liczb jest równa 1872,a stosynek tych liczb wynosi 3/2.wyznacz te liczby..
Sophie: Z jednego wierzchołka pewnego wielokąta wypukłego można poprowadzić 100 przekątnych. Uzasadnij, że największy kąt tego wierzchołka ma więcej niż 175 stopni.
Łuki_2121: Podstawy trapezu mają długości 10 i 4 cm. A jego ramiona tworzą z dłuższą podstawą kąty 45 i 60 stopni. Szukane pole tego trapezu.
XXX: Średnia wieku druzyny piłkarskiej (11 osób) wynosila 25 lat. Gdy zmienil sie bramkarz srednia obnizyla sie o pol roku. o ile lat nowy bramkarz jest mlodszy od bylego.
KITEgirl: W trójkącie ABC dwusieczna poprowadzona z wierzchołka C przecina przeciwległy bok w punkcie D. Wiedząc że l<BDCl=100stopni i że odcinek CD jest równy jednemu z boków
kocham matme: o Ile procent nalezy zwiekszyć promień kuli,aby pole jej powierzchni wzrosło o 44%
ola2: podaną funkcje zapisz w postaci kanonicznej i iloczynowej a) y=x2+6x-10
zrozpaczona: Mam takie zadnie z tematu "twierdzenie odwrotne do twierdzenia talesa" i nie wiem jak to cos zrobic : Oto treść:
Klodi: Dana jest częściowa tabela funkcji linowej, której dziedziną jest zbiór liczb rzeczywistych:
aaa: Oblicz długości boków trójkąta prostokątnego wiedząc,że długości przyprostokatych różnią sie o 7cm,a jego pole wynosi 30 cm/2
k: niech A i B beda dowolnymi zdarzeniami. wykarz ze P(A)+P(A' i B)=P(B)+P(A i B') Calkowicie nie umietego dzialu:(
Borys: 36log6 5-0.25
ciemna masa: zeskanowalam i nie da sie wkleić czy moze sie nie da
ciemna masa: jak tutaj wstawic rysunek do zadania
michalll: sprawdz czy prostokat o wymiarach 9cmx12cm jest podobny do prostokata o wymiarach 32cmx24cm .Jaka jest skala podobienstwa mniejszego z tych prostokatów do wiekszego
aaa: iloczyn pewnej liczby i liczby o 2 mniejszej wynosi 3.wyznacz te liczby,
ola2: NAPISZ WZÓR PROSTEJ RÓWNOLEGŁEJ DO y=2x+1 przechodzacej przez punkt P=(0,3)
krychadd: zapisz rownanie prostej prostopadlej do danej i przechodzacej przez podany obok punkt a) y=2x+2 P=(1,1)
KITEgirl: A={x:x∈R i 4-3x≥5}
edzia33: dane są długości boków trójkata AB=16,BC=6,KA=12,dwusieczna kąta przy wierzchołku C przecina P.Oblicz długosc odcinka AP.
edzia33: dane sa dwa kwadraty który stosunek obwodów wynosi dwie piate.Oblicz długości kazdego kwadratu jeżeli suma ich pól jest równa 58cmkwadratowych
ola: NAPISZ WZÓR PROSTEJ RÓWNOLEGŁEJ DO y=-3x+1 przechodzącej przez punkt P=(1,2)
Marysia: Liczba log24 jest równa a) 2log2+log20
darek: jakie jest pole i obwód trójkąta równobocznego w którym są wpisane trzy okręgi o promieniu 2cm.
asia: Bardzo proszę o pomoc... Oblicz cos(2α + 7/4 π) jesli ctgα=2/3 i α∈ (π , 3/2 π) czyli jest w trzeciej
Zielona: Jeżeli dwusieczne kątów dowolnego czworokąta przecinają się w czterech punktach będących wierzchołkami wielokąta.którego jedna z przekątnych jest prostopadła do dwóch boków
Poszukująca odpowiedzi: Bardzo proszę o pomoc:
bartek: Przestaw wykres funkcji: y=5
bartek: x do potegi 3 - 4x do potegi 2-3x +12=0
bartek: Punkty A(-3,-5), B(-4,-1) C(-2,3).Oblicz długość ramienia tego kąta.
asia: cos(2α + 7/4 π) jesli ctgα=2/3 i α∈ (π , 3/2 π) czyli jest w trzeciej ćwiartce Z góry dziękuje za odpowiedz
asia: |cos2x| / sin2x jak namalować wykres takiej funkcji? W dalszym poleceniu zadania jest "podaj dziedzine funkcji, miejsca zerowe, ores
Poszukująca odpowiedzi: Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego, którego wszystkie krawędzie są równe, a objętość tego graniastosłupa jest równa 54√3 cm3.
Zielona: Które zdanie jest prawdziwe? a.Dwusieczna kąta rozwartego dzieli go na dwa przystające kąty ostre.
Zielona: Nie można zbudować trójkąta,mając dane: a.odcinki o długościach 1 cm i 100 cm oraz kąt 160 stopni
Agata M.: Pomożecie Trapez jest wpisany w okrąg.Przekątna trapezu jest prostopadła do jego ramienia.Promień
magda: (ctg2α+cosα+sinα)(1+cosα)=1/2 ctgα/2
justyna: x3-6x2+9x = mogl by ktos pomoc ?
Agata: Proszę Zlitujcie się i pomóżcie mi Miara kąta wpisanego stanowi 120% miary kąta prostego . Jaką ma miarę kąt środkowy oparty
ela: sin(2α+ 5|4π) jesli tgα+2|3 i α jest w 3 Cwiartce
Hania: oblicz cos(2α + 7/4 π) jesli ctgα=2/3 i α∈ (π , 3/2 π) czyli jest w trzeciej ćwiartce
Kasiula:
Kasiula: Dłóższa podstawa jest o 240% większa od któtszej podstawy,a dłuższe ramię jest 206 razy większe od krótszego ramienia.Ile wynosi obwód tego trapezu?
ola: sin2x-cosx-cos3x=0 jak rozwiazac to rownanie?
Anna: Rozwiąż równanie: 2x+1 (165-323*8)*511
asia: (sin2α / 1+cos2α) * (cosα / 1+ cosα) = tg/2 udowodnij tożsamość...barrrdzo prosze o pomoc
asia: |cos2x| / sin2x jak namalować wykres takiej funkcji?
Anna: Wykaż, że suma kwadratów trzech dowolnych, kolejnych liczb naturalnych przy dzieleniu przez 3 daje reszte 2.
Nick : Czy ktoś wie jak to rozwiązać Oblicz obwód trójkąta ,którego najkrótszy bok ma 30 cm. Średni jest od niego o
Dwiekropki: Widzę Panią Basię.! : ) jutro się z Panią Prof widzę.. już napisałam maila, ale nie ma czasu pewnie przeczytać. Jutro pokażę to zadanie..
emi;p: Ile wynosi granica ciągu (n2+1)?plis szybciutko potrzeba
Proszę o pomoc !!: Karloz prosze pomożesz mi rozwiązać jeszcze to jedno zadanie Bradzo Cię prosze ?
Pomocy!!!: Chciałabym żeby ktoś mi to sprawdził - dziedzina funkcji dalsze przykłady spróbuję zrobić sama
Aneta: Prosiłam już wcześniej o rozwiązanie tego zadania czy mógł by mi ktos pomóc Prosze
emi;p: (n2+1)=?
Malutka: Suma pól dwóch kwadratów jest równa 250 cm2 ,a stosunek ich obwodów wynosi 1/2. Jaką długość mają boki kwadratów ?
Prosze o pomoc !!: Błagam pomoże mi ktoś
Pomocy!!!: proszę o pomoc w 3 zadaniach Czy iloczyn dwóch kolejnych nieparzystych liczb całkowitych jest liczbą parzystą
Kasia: Dane są wyrazy ciągu arytmetycznego: a3=13
Asia: Pomóżcie w zadaniu: Wyznacz miary kątów trójkąta ograniczonego prostymi y=x, y=2, y=-√3x+2
sabcia: Ix+3 I f(x) = p{3x+4x+x2 - --------------------
anka: Potrafi ktos to rozwiązać 5/x < 3
Piotrek: Dane sa wielomiany:
Damian: Dana jest funkcja y=x2+x-2 a)znajdź jej miejsca zerowe
Dwiekropki: Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których równanie x2 - (m-3)x +12 = 0 ma dwa rozwiązania tekie, że kwadrat ich różnicy jest równy 1.
ewelinay: 7.153 trzy liczby ktore tworza ciag geometryczny, daja w sumie 35. jeśli do pierwszej liczby
ewelinay: 7.155
ewelinay: 7.55 Ile liczb trzeba wstawić miedzy liczby 16 i 250 aby otrzymać arytmetyczny ktorego suma
ewelinay: 7.53 Między liczby 4 i 22 wstaw pięć liczb tak, aby wraz z danymi liczbami tworzyły ciąg
ravau16: Mam problem z takim zadaniem z funkcji wymiernej.
Zosiaaa: Wsrod 20 komputerow 90% jest sprawnych .w sposob losowy wybrano 3 komputery.jakie jest prawdopodobienstwo ze conajmniej 2 z sposrod wybranych komputerow sa sprawne
ola16: x(x2-5x-6) < 0 jak bedzie wygladal wykres, po policzeniu wyszlo x=2 , x=3 x=0 przez jakie liczby przechodzi? a od jakich sie odbije?
eSik: witam mam taki problem kumpela poprosila mnie o wyliczenie jej zadan ja w pmieci je obliczylam ale nie wiem jak
edzia33: Dany jest prostokąt o bokach długości 2cm i7cm.Oblicz pole prostokąta podobnego do niego,wiedząc że jego obwód jest równy 24cm.
edzia33: Dany jest trójkat prostokątny o bokach długosciach 3cm,4cm,i 5cm.Oblicz długości odcinków na które dwusieczna kąta prostego dzieli przeciw prostokatna
edzia33: Dłuższa podstawa trapezu ma 12 cm a pozostałe 3 boki maja taką sama długość.Przedłużenia ramion trapezu przecinają się pod kątem o mierze 120stopni. Oblicz obwód tego trapezu.