kocham matme: suma dwóch liczb jest równa 35,a ich iloczyn 294.wyznacz te liczby. za cholere nie chce
wyjśc.!
8 gru 20:49
Basia:
x+y=35
x*y=294
y=35-x
x(35-x)=294
-x2+35x-294=0
x2-35x+294=0
Δ=352-4*1*294=1225-1176=49
√Δ=7
x1=(35-7)/2=14 y1=21
x2=(35+7)/2=21 y2=14
czyli te liczby to 14 i 21
8 gru 20:54
Giga:
Eeee Tam

ładnie wychodzi:0
x+y= 35 x = 35- y
(35-y)*y=294
y
2 -35y +284=0 Δ=49
√Δ= 7 y
1=21 y
2= 14
to x
1= 14 x
2 = 21
są to liczby 14 i 21
8 gru 20:54
Anula: proszę o pomoc

Oblicz długości boków trójkąta prostokątnego wiedząc, że długości
przyprostokątnych różnią sie o 7 cm, a jego pole wynosi 30 cm
2
9 sty 20:36
%3Cpre%3E%3Cb%3EAnula%3A%3C%2Fb%3E%20prosz%C4%99%20o%20pomoc%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F2%2Fwykrzyknik.gif%22%3E%20Oblicz%20d%C5%82ugo%C5%9Bci%20bok%C3%B3w%20tr%C3%B3jk%C4%85ta%20prostok%C4%85tnego%20wiedz%C4%85c%2C%20%C5%BCe%20d%C5%82ugo%C5%9Bci%0A%20przyprostok%C4%85tnych%20r%C3%B3%C5%BCni%C4%85%20sie%20o%207%20cm%2C%20a%20jego%20pole%20wynosi%2030%20cm%3Csup%3E2%3C%2Fsup%3E%20%0A%3C%2Fpre%3E
9 sty 20:37
kamil: suma dwuch liczb jest równa −3 jedną z nich jest 1 2/3 jaka jest druga liczba
matematyka wokul nas ćwiczenie klasa 1 gimnazjum częśc 1
12 gru 22:03
kamil krukowski mokre lipie : oj spiepszajci nic nieumiecie pisze pisze i żadnej do chuja odpowiedzi huj wam w dupe paszczury
12 gru 22:06
5-latek: | | 2 | | 2 | |
1 |
| +x=−3 tox=−3−1 |
| to x= ..policz |
| | 3 | | 3 | |
Poza tym nawet tytulu ksiazki nie potrafisz prawidlowo napisac
12 gru 22:06
kamil krukowski mokre lipie : mam dużego a wy macie małe druty
12 gru 22:06
kamil krukowski mokre lipie : nieumię
12 gru 22:07
kamil krukowski mokre lipie : znajdż mnie na facebook kamil krukowski pedał jestem nie
12 gru 22:08
kamil krukowski mokre lipie : mam downa w sobie
12 gru 22:12
kamil krukowski mokre lipie : no jak jesteś taki kozak to powiedz ile to 2 razy 2 plus 2
12 gru 22:12
Mati: wiemy, zachowujesz się jak niewychowany 8 latek
12 gru 22:12
kamil krukowski mokre lipie : ence pęce huj ci w ręce
12 gru 22:14
jarek: dobże sie czujesz
12 gru 22:15
WikA: x+y=20
x×y=91
29 kwi 15:26
Jolanta: Anula
| | a*(a+7) | |
P= |
| a−któtsza przyprostokatna a+7−dłuższa przyprostokątna |
| | 2 | |
60=a
2+7a
a
2+7a−60=0 a jest długoscia czyli a>0 policz Δ i a
29 kwi 15:52