aaa: iloczyn pewnej liczby i liczby o 2 mniejszej wynosi 3.wyznacz te liczby,
8 gru 19:20
Echo:
a(a-2)= 3
a
2 -2a -3=0 dalej już chyba wiesz ?

Δ, a
1 ,a
2
8 gru 19:33
aaa: Oblicz długości boków trójkąta prostokątnego wiedząc,że długości przyprostokatych różnią
sie o 7cm,a jego pole wynosi 30 cm/2

8 gru 19:42
Mike: 0.5*x*(x+7)=30
0.5x2+3.5x-30=0
8 gru 19:48
Dariusz: Ew. (a-1)2 = 3 + 1
a-1 = 2 v a-1= -2 a=1 lub a=3
8 gru 19:49
D:: Dariusz ! takie sztuczki

to nie na tym poziomie

wzoru na deltę niektórzy nie znają

( nie obrażając wszystkich

A jeżeli już to tak:
(a-1)
2 -1 = 3
8 gru 20:00
8 gru 20:06