ola16: x(x2-5x-6) < 0 jak bedzie wygladal wykres, po policzeniu wyszlo x=2 , x=3 x=0 przez
jakie liczby przechodzi? a od jakich sie odbije?
8 gru 13:10
Mycha: przez wszystkie przechodzi bo sa pojedynczymi pierwiastkami. poza tym pierwiastem nie
jest 2 a -2

wiec idziemy od prawej strony od gory, przechodzi przez 3, potem przez 0 i
przez -2
8 gru 13:29
pipi:
Nie odbije sie bo nie masz pierw . wielokrotnych

szkic wykresu od prawej str, od góry przez wszystkie miejsca zerowe
wybierasz te przedziały dla których wykres pod osią OX
czyli x⊂(-∞,0) U (2, 3)
8 gru 13:30
pipi: No własnie nie zerknełam czy dobrze oblicz pierw. P
czyli x∈(-∞,- 2) U ( 0,3)
8 gru 13:32