Proszę o pomoc !!: Karloz prosze pomożesz mi rozwiązać jeszcze to jedno zadanie

Bradzo Cię prosze

?
Ile centymetrów ozdobnej wstążki należy kupić ,aby obwiązać 4 rulony kartonu,każdy o
promieniu 5 cm. Na węzeł i kokardę zużywa się 20 cm
8 gru 16:19
Basia:
4 obwody + 4 kokardy
obwód 2πr=10π
podstaw i policz
8 gru 16:27
Proszę o pomoc !!: a skąd się wzieło to 10 π
8 gru 16:30
Basia:
r=5 podstawiam
8 gru 16:31
Proszę o pomoc !!: ale coś chyba źle zrobiłam bo jak podstawiłam to mi wyszło 31,4=31,4
8 gru 16:32
Proszę o pomoc !!: Aha rozumiem ,i wynik ma być 31,4 cm

taK
8 gru 16:33
Mycha: bo Basia wlasnie Ci to policzyla juz

to nie bylo rownanie do rozwiazania
8 gru 16:34
Mycha: tyle na obwody plus 4 kokardy
8 gru 16:35
Proszę o pomoc !!: Aha dziękuje Ci bardzo

Zrozumiałam ,że mam obliczyć bo napisała PODSTAW i POLICZ
8 gru 16:35
Proszę o pomoc !!: czyli co teraz muszę zrobić z tym policzonym obwodem 31,4
8 gru 16:36
Mycha: podstawic i policzyc ale do tego:
4 obwody+4 kokardy
8 gru 16:38
Prosze o pomoc !!: czyli będzie
4*31,4cm + 4 *20 cm
8 gru 16:40
Mycha: tak
8 gru 16:43
Prosze o pomoc !!: Dziękuje
8 gru 16:47