asia: |cos2x| / sin2x jak namalować wykres takiej funkcji?
8 gru 16:39
b.: to jest ,,prawie'' funkcja ctg 2x,
a dokładniej: f(x)=ctg 2x, gdy cos2x≥0,
f(x) = -ctg2x gdy cos2x<0
narysuj wykres funkcji x->ctg(2x) (to taki ctg 2x skurczony

)
oraz x->cos(2x), odbij tą pierwszą względem osi X tam, gdzie ta druga jest <0
8 gru 16:46
asia: Dziękuje za odpowiedz

Tylko do konca nie wiem co mam namalowac.....tzn "narysuj wykres funkcji x->ctg(2x)"
tam jest minusX>ctg(2x)

w jaki sposob skurczyc taki wykres,.... jak go namalowac?
8 gru 17:00
asia: W dalszym poleceniu zadania jest "podaj dziedzine funkcji, miejsca zerowe, ores
zasadniczy i ekstrema"
8 gru 17:20
ania: cos2x
3 lut 14:49
a: f(x)=cos2x
3 lut 21:08
oooooolek: yy. !βγδ
3 lut 17:33