Patryk: Dowieźć, że dla naturalnych n liczba (n+1)n-1 jest podzielna przez n2
Beatiii: Oblicz granicę górną i dolną ciągów: an=n√1+2n(-1)n
marika: 2/3√4
Patryk: Znaleźć sumę n wyrazów ciągu Sn=2+22+222+...+222...2(S jest suma n składników).Proszę...
Beatiii: Oblicz o ile istnieją granice:
Barcik: Mógłby ktoś mi pomóc .Przyprostokątna trójkąta A1,B1,C1 mają długość√3 cm , 3 cm. Pole trójkąta A2,B2,C2 do niego podobnego jest równe 6√3 cm2. Oblicz obwód trójkąta.!
Patryk: Witam. Mam tu oto dosyć poważny ciąg i nie wiem jak się do niego zabrać:
Basia: Eta Udowodniłam. Dowód w moim poprzednim poście tym "Zajrzyj do Agnieszki...."
jolik: tgα+ctgα =1/sinα*cosα
monis:!: monis:!: Prosze o pomoc! Prosze zeby ktos mi pomogł wyznaczyc punkty przegiecia funkcji
ins: Rozwiąż równanie x3 - (a2 - a +7)x - (3a2 - 3a -6) = 0, jeśli jednym z jego rozwiązań jest liczba -1
jolik: :2sin x ≥√2 i drugie zadanie cos x<
Mika: Rozwiąż układy równań metodą przeciwnych współczynników. b) x + y = 2
lipa: Ile to jest d=58√2
jolik: oblicz S14 jeżeli:a3=-2 a5=16
@$!@.!! xD: Witam wszystkich.!...mam mały problem i liczę na pomoc z Waszej strony.!..a więc moje pytanie brzmi: Czym różni się romb od kwadratu i jakie są ich właściwości.?!..
Siden: x3 + 2x2 + 2 = x
Ola: mam takie zadanie: wyznacz największą wartość funkcji w podanym przedziale A)f(x)=-x2+2x+5; x∈<0,3>
knt: Prośba - pochodna Proszę o obliczenie tej pochodnej
asiulkaaa23: Eta prosze zajrzyj na to zadanko: Na okręgu o danym promieniu r opisano trapez równoramienny ABCD o dłuższej podstawie AB.
hade: a) 1+ctgα=(sinα+cosα)/sinα b) tgα - ctgα = (tgα - 1) (ctgα + 1)
jolik: jolik: cos x< √3/2
roksana : mam dwa zadania z ktorymi sobie nie radze rozwiaz rownanie
XYZ: Witam Oblicz , jaki procent uczniów tej klasy otrzymało ocenę dostateczną.Proszę bardzo!
Andrew: x={1,2,4,6}
skolowana >.<: i jeszcze jedno jesli w funkcji jest np F(x)=3x+1/3 to dziedzina jest zbior licz rzeczywistych tak?
Beatiii: lim n->∞ log4(n+1)/log5(n+1)
skolowana >.<: mam jeszcze jeden problem jaka jest dziedzina F(x)=13/x2+x+1?
Agi: Rozwiąż nierówność: x2+10x+25<0
skolowana >.<: mam zadanie x+1/5=5/x+1 rozwiazanie w ksiazce jest x=6 v x=-6
Bogusia: Basia albo Eta zajrzyjcie na moje zadanie jak macie czaskuje za pomoc
patlas: Ania ma 2 zł tata ma 3 zł. Kto ma więcej?
Agi: Rozwiąż nierówność: 4x2+4x+1>0
asiulka: bym prosiła o pomoc w rozwiozaniu 3 zadan z równan za pomoco przeciwnych współczynników ja jestem z tego kiepska a nauczyciel bedzie to sprawdzac
Bogusia: nie wiem jak sie pisze ułamek ale mysle ze zrozumiale napisałam i potrzebuje pomocy
Susanna: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tych 2 zadań z funkcji wymiernej. Potrzebne mi to pilnie...
longer:
Siden: x3 + 5x2 + 3x + 15 = 0 Rozwiąż równanie.
Anka: rozwiąż nierówność x2 + 5 > 0
R@MBO$: Oblicz obwód prostokąta, którego przekątna ma długośc 5, a jedne z boków jest dwa razy dłuższy od drugiego
zaq12wsx: Dla jakich wartosci parametru m (m∈R) równanie
nin12: pilna pomoc potrzebna! rozwiąż równanie wymierne
AneCik: POMOCY !
Ola: 2(3xdokwadratu-2y+5ydokwadratu)-3(4y+5ydokwadratu)+2x-3xdokwadratu
WojTAZ: 2x3 - 5x2 - 13x + 30 = 0 znajdź pierwiastek tego równania
saraa : plisss pomóżcie nie ogarniam tego zadania :
Eta: Pytanie? .... nie macie zad. z historii? jestem niezła w datach!
nick: Mam problem z trzema zadankami.. Jakby ktoś miał chwilkę to proszę o rozwiązanie krok po kroku.. z góry dzięki
##: 1.nierozciagnięta gumka do włosów ma długość 9cm. ile razy dłuzsza stanie sie ta gumka, gry nałoży sie ja na butelke o srednicy 9 cm
saraa : rozwiąż nierówność wielomianową: (3x-7)4*(2x+9)<0
karina: Mam problem z dwoma zadaniami drugiego otwarcie przyznaje zrobić nie potrafie natomiast w pierwsze próbowałam: najpierw obliczyłam pole z którego wyszedł mi promień podstawy
Aneczka: Oblicz srednice pni drzew o obwodach a)50cm
pop: siemka mam wielka prozbe obliczylem pochodna ale nie wiem czy dobrze ii nie wiem czy ta pochodna ma punkty przegiecia wkleslosci i wypuklosci
Wydi: Wyznacz dziedzinę funkcji 1
Wydi: 1.) √22-x-√10-x=2
Sabina: Rozwiąza równwanie : a) 4x3+12x2-x-3=0
Wydi: √6+2√5-√9-4√5=
Andrew: Pomocy Funkcję f określoną przypisem słownym: "Każdej liczbie ze zbioru x={1,2,4,6}
Sylwia#############../: Czy pieniądz może stanowić najważniejszą Wartość człowieka?! proszę o pomoc.to zad jest z polskiego.
Sabina: rozwiąż nierównośc (2x-6)(-x-3)(-5+x)(x-3)<0
asiulka: Basia proszę zajrzyj do moich zadań bardzo byłabym wdzięczna
Wydi: Udowodnij prawdziwość wyrażenia:
Ryszard: Oblicz wysokość trójkąta równobocznego wiedząc że wysokość tego trójkąta jest równa 3cm
asiulka: asiulka: Proszę o pomoc w 3 zadaniach... 1. Dany jest ciąg an=120/n+1 dla n≥1 n∈N. Ze zbioru {a1, a2,a3 .... a11} losujemy
TurboAdas: Oblicz pole trójkąta, którego wierzchołkami są środki okręgu:
kikunia 19: proszę o pilną pomoc w rozwiązaniu zadania! Z GÓRE DZIĘKUJE rozwiąż równanie wielomianowe (x2+2)2-2(x2+2)-3=0
kikunia 19: rozłóż wielomian na czynniki 64x10 + x7
akar: PROSZE O POMOC: W urnie znajduje sie 20 kul: 10 bialych, 8 czarnych i 2 zielone. losujemy bez zwracania dwa razy po jednej kuli z urny.
akar: Z talii zawierajacej 24 karty wylosowano jednA karte. Jakie jest prawdopodobienstwo
Eta: Do p. Jakuba ! Prośba!
iktorn: Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych wiedząc, że ctgα=3