matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Siden:
x
3
+ 5x
2
+ 3x + 15 = 0 Rozwiąż równanie.
7 sty 19:19
Eta:
x
2
( x+5) +3( x+5)=0 (x+5)(x
2
+3)=0 x= - 5 --- tylko jedno rozwiązanie w zb. liczb R bo x
2
+3 ≠0
8 sty 02:11